Sporten

Dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij geven de sporters een podium om op te stralen!

Jij bent sportief, vindt trainen fijn en wil steeds beter worden. Je bent gek op enthousiast publiek dat jou toejuicht en een gouden medaille is jouw grote droom. Als je houdt van een uitdaging en meedoen aan wedstrijden spannend vindt, dan zijn de sportevenementen van Special Olympics echt iets voor jou!

Verschillende sporten

Er zijn meer dan 30 verschillende Special Olympics sporten, waaronder atletiek, hockey, judo, paardrijden, tennis of zeilen. Een coole sport beoefenen? Dan is alpine skiën, langlaufen, shorttrack of snowboarden misschien iets voor jou. Ook leer je op een leuke manier heel veel nieuwe mensen kennen! Kijk hieronder voor een overzicht van alle Special Olympics sporten in Nederland.

De regionale en nationale sportevenementen van Special Olympics zijn toegankelijk voor alle mensen met een verstandelijke beperking die een sport beoefenen. Special Olympics organiseert ook op internationaal niveau zomerspelen en winterspelen. Hier doen maar liefst 170 landen aan mee.

Sportreglementen

Special Olympics heeft sportreglementen opgesteld voor verschillende sporten. Dit zijn zowel zomersporten als wintersporten. Tijdens ieder toernooi organiseren we een divisioning.

Als je op de sport klikt, dan vind je het bijbehorende sportreglement.

Divisioning

Deelnemers worden naar prestatieniveau ingedeeld in categorieën. Binnen deze categorie wordt er gestreden om de medailles. Zo is iedere wedstrijd een eerlijke en gelijkwaardige strijd en kan iedere sporter, ongeacht zijn niveau, succes beleven.