Geschiedenis

Special Olympics is ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Shriver, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy (1921-2009). Zij begon in 1963 in de Verenigde Staten met het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics Incorporated.

Special Olympics Inc. is uitgegroeid tot ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking: wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers.

In 2015 maakte ESPN de documentaire “Brave in the Attempt” over Eunice Kennedy Shriver en haar persoonlijke missie om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. Neem de tijd om “Brave in the Attempt” te kijken want het is zeker de moeite waard!


Wil je meer weten over de ontstaansgeschiedenis? Kijk dan op de website van Special Olympics Inc: www.specialolympics.org.