Nationaal

Special Olympics evenementen bestaan uit sport, plezier, nieuwe vriendschappen en emotie. Waar meedoen belangrijker is dan winnen!

 

Evenmentenkalender

22 tot 25 mei 2024

Invitational Nationale Spelen in Münster

Van 22 tot 25 mei 2024 vinden in de regio Nordrhein-Westfalen (Duistland) de Special Olympics Nationale Spelen plaats. In de stad Münster staan in totaal 18 takken van sport op het programma. Special Olympics sporters uit Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende sporten: atletiek, bocce, bowling, dans, golf, handbal, hockey, inline skaten, judo, tennis, voetbal, wielrennen en zwemmen. Nederlandse Special Olympics sporters gaan deelnemen aan de sporten atletiek, golf, hockey, inline skaten, paardrijden en wielrennen.  Meer informatie volgt zo snel mogelijk. 

8 tot 17 maart 2025

World Winter Games 2025

De locatie voor kunstschaatsen en shorttrack is op dit moment nog niet bekend. De openings- en sluitingsceremonie worden gehouden in het Olympisch Stadion Grande Torino. Programma (onder voorbehoud) 6/7 maart: Aankomst in Italië en hosttown programma8 maart: Openingsceremonie9/15 maart: Wedstrijden16 maart: Sluitingsceremonie17 maart: Vertrek naar Nederland

Special Olympics Nationale Spelen

Iedere twee jaar worden de Nationale Spelen roulerend door Nederland heen georganiseerd, voor minimaal 13 takken van sport. Deelname aan de Nationale Spelen is tevens een voorwaarde om als vereniging mee te doen aan de loting voor internationale Special Olympics evenementen.

Wil jij de Nationale Spelen of een ander Special Olympics evenement organiseren? Klik hier voor meer informatie en de bidprocedure.

Bekijk hieronder de meest recente Nationale Spelen

Special Olympics Nationaal Evenement

Een Special Olympics Nationaal Evenement is een eendaags evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd voor één tak van sport, indien deze tak van sport te klein is om bij de Regionale Spelen aan te bieden. Een Nationaal Evenement wordt soms georganiseerd door Special Olympics Nederland zelf, maar meestal door een vereniging of sportbond.

Lokale verenigingen of andere sportorganisaties kunnen Nationale Evenementen organiseren onder auspiciën van Special Olympics Nederland. Hiervoor moeten zij een plan van aanpak met begroting indienen. Na goedkeuring door Special Olympics Nederland kan de organisatie starten. De criteria voor het organiseren van een Nationaal Evenement en een plan van aanpak zijn op deze website terug te vinden en kunnen bij Special Olympics Nederland worden opgevraagd.

Evenement verslagen

Frans Bauer zet sporters met een verstandelijke beperking in de spotlight!

Frans Bauer zet sporters met een verstandelijke beperking in de spotlight!

Vanavond zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2024 officieel geopend! Het grootste multi-sport evenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Tijdens een spetterende openingsceremonie werden de ruim 2.100 sporters met een verstandelijke beperking in de spotlight gezet en ging het dak eraf tijdens een optreden van niemand minder dan Frans Bauer.

Aftellen: nog 100 dagen tot de Nationale Spelen 2024

Aftellen: nog 100 dagen tot de Nationale Spelen 2024

Met nog 100 dagen tot de Special Olympics Nationale Spelen 2024 zijn Breda en Tilburg klaar voor de ontvangst van ruim 3000 sporters en coaches die deelnemen aan 20 verschillende sporten. Beide steden trappen groots af met een vrijwilligerscampagne.

Stralende sporters tijdens Regionale Spelen in Almere

Stralende sporters tijdens Regionale Spelen in Almere

Afgelopen zaterdag kwamen vele sporters in actie tijdens de Special Olympics Regionale Spelen in Almere. Vol enthousiasme kwamen de sporters in alle vroegte aan bij de Topsporthal in Almere. Vier sporten stonden op het programma; bocce, dans, handbal en hockey.