Veilig sportklimaat

Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Sport is leuk! Niet voor niets staan iedere week miljoenen Nederlanders op en rond het sportveld, de baan of het bad. Sport brengt mensen samen, zorgt dat ze gezond blijven en vooral dat ze plezier hebben. Soms gaat dit echter mis en volgt er een scheldpartij, wat duw- en trekwerk of een serieuze vechtpartij, maar daar zit niemand op te wachten. Sportplezier, daar gaat het om. Daarom werken de sportbonden en NOC*NSF, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aan het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Hoe? Door jou als bestuurder, trainer, coach, scheidsrechter, jurylid of ouder te leren hoe je sportplezier stimuleert. En om in te grijpen als het fout gaat. Want sportplezier kun je maken!

Uiteraard staat sport bij Special Olympics ook synoniem aan plezier. Meedoen is immers belangrijker dan winnen! Daarom zetten wij een aantal belangrijke punten op een rijtje.

Direct naar

Natascha Bruers

Sports director
06 5323 9315
natascha@specialolympics.nl
Maandag t/m vrijdag

Is de drempel naar je vereniging of sportbond te hoog?

Neem dan contact op met Natascha Bruers via email natascha@specialolympics.nl of mobiel 06 5323 9315.
Liever anoniem contact? Dat kan ook via SpeakUp. Klik hier voor de toelichting en de inlogcode (73170) voor het achterlaten van een bericht aan ons.