Play Unified op de club

Play Unified activiteiten zijn ontmoetingen waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen een positieve ervaring delen door middel van sport. 

 

Om inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten, is om te beginnen meer ontmoeting en begrip nodig. Sport is in onze ogen bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen. 

Dit klinkt simpel en dat is het ook! Het wordt alleen nog (te) weinig gedaan. Daar willen wij vanuit Special Olympics Nederland verandering in gaan brengen. Het is tijd voor Play Unified op de club! Sporters met en zonder verstandelijke beperking die samen op de club gaan sporten. Niet om te winnen, maar om van elkaar te leren. Dat is Play Unified.

Direct naar

Ingrid Schuurman

Projectleider Play Unified
06 8259 7341
ingrid@specialolympics.nl
Maandag, dinsdag en vrijdag

Hoe werkt Play Unified op de club

Hét doel van Play Unified op de club is een écht inclusieve clubcultuur. Leden met en zonder verstandelijke beperking leren elkaar op de club kennen, herkennen, juichen elkaar toe en sporten samen. Sport is bij uitstek de plek waar wij wederzijds respect en begrip voor elkaar krijgen.

Hoe meer clubs deelnemen aan Play Unified op de club, hoe meer clubs geïnspireerd raken en hoe groter het succes zal zijn op weg naar een inclusievere sportwereld. Een sportwereld waar G-sporters nog meer onderdeel zijn van hun sportclub en iedereen van elkaar leert.

Play Unified op de club wordt mede mogelijk gemaakt door: Coca-Cola in Nederland, Fonds Gehandicaptensport, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Stichting het Gehandicapte Kind.

Kijk voor meer informatie op: www.playunified.nl

Play Unified in het nieuws

5000 km roeien over de Atlantische Oceaan voor Special Olympics Nederland

5000 km roeien over de Atlantische Oceaan voor Special Olympics Nederland

Roeiteam Janse & Janse, bestaande uit broer Eric en zus Astrid, start over 238 dagen met de zwaarste roeirace ter wereld; World’s Toughest Row – Atlantic. Een geweldige uitdaging, waarmee zij aandacht vragen voor mens en milieu door te roeien voor Special Olympics Nederland en de Plastic Soup Foundation.

Een nieuw begin voor de Athlete Leader Commissie

Een nieuw begin voor de Athlete Leader Commissie

Begin deze maand kwam de Athlete Leader Commissie in nieuwe samenstelling bij elkaar in Utrecht. Na een spannende sollicitatieprocedure treden maar liefst zeven nieuwe Athlete Leaders toe aan de commissie, waardoor het totale aantal nu op 11 Athlete Leaders komt.

Toetreding nieuw bestuurslid

Toetreding nieuw bestuurslid

Tijdens de bestuursvergadering van 27 februari j.l. heeft Anne-Marie Kuiper zich officieel aangesloten bij ons bestuur als nieuw bestuurslid.