Paardrijden

Bestaat een sport voor jou uit bewegen, gevoel en liefde voor dieren? Dan is paardrijden misschien wel een sport voor jou!

Wat is paardrijden?

Paardrijden wordt veel recreatief en in de wedstrijdsport beoefend. Je kunt paardrijden op een manege of misschien heb je zelfs een eigen (verzorg)paard. Je rijdt voor je ontspanning, maar in een wedstrijd wordt er op veel dingen gelet: je balans, houding en zit, maar ook of je paard het bit netjes aanneemt of in de goede galop zit.

Bij paardrijden gaat het om verschillende dingen: het mooie plaatje, de uitvoering en het contact met je paard. Eigenlijk kun je het zien als een teamsport: jij samen met je paard. Samen moeten jullie ervoor zorgen dat alles klopt. Naast een enorme prestatie is het tegelijkertijd ontspannen. Een ritje op een paardenrug is met geen ander gevoel te vergelijken!

Natascha Bruers

Sports director
06 5323 9315
natascha@specialolympics.nl
Maandag t/m vrijdag

Sportreglement paardrijden

Wil je weten wat de regels zijn bij een wedstrijd? Hier vind je het sportreglement van paardrijden. Bekijk hieronder de verschillende divisioning niveaus:

Is paardrijden iets voor jou?

Klik dan hier om naar de website van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie of Federatie van Nationale Ruitersportcentra te gaan.

Of kijk op de website van Uniek Sporten voor een vereniging bij jou in de buurt.