Scoor je PR! bewegingsdeskundige

Als bewegingsagoog, persoonlijk begeleider of activiteiten begeleider in een zorginstelling ondersteun je dagelijks mensen om in beweging te blijven. Met de Scoor je PR! app kun je nu ook hun virtuele coach zijn, zodat jouw sporters ook zelf in beweging kunnen blijven.

Om zo goed mogelijk de cliënten in de zorginstellingen te kunnen begeleiden, stellen we twee coaches voor. Een centrale coach vanuit de zorginstelling met als achtergrond sportcoach, bewegingsagoog of fysiotherapeut. Als tweede coach adviseren we de persoonlijk begeleider die de cliënt kan ondersteunen in het gebruik. 

Zodra jij een account aanmaakt, kun jij je gebruikers (lees: sporters) toevoegen aan jouw omgeving en hun vorderingen digitaal monitoren. De sporter maakt zijn of haar eigen Scoor je PR! account aan om te kunnen sporten! Wekelijks krijgen zij nieuwe oefeningen, fittips en quizvragen over hun gezondheid.

Het doel: op een simpele manier de fitheid en gezondheid van de sporters te verbeteren!

Om het niveau van de oefeningen nog beter te kunnen bepalen, kun je een fittest afnemen met jouw sporters. Op basis van de fittest krijgen de sporters oefeningen binnen een bepaald niveau. Herhaal de fittest na een aantal weken en bekijk de voortgang van jouw sporters aan de hand van een aantal grafieken!

Doe mee aan Scoor je PR! Bekijk eerst nog de Handleiding coaches.

Veelgestelde vragen

Leuk, zo’n Scoor je PR! app, maar wat heb ik eraan?

Met de Scoor je PR! app van Special Olympics Nederland leren sporters met een verstandelijke beperking hoe zij hun kracht, balans, uithoudingsvermogen en gezonde leefstijl kunnen verbeteren. De resultaten hiervan zul jij dus ook op het sportveld merken!

Hoeveel tijd gaat het mij kosten?

Het aanmaken van een account is heel gemakkelijk en heb je binnen 10 minuten geregeld. Het toevoegen van één sporter kost nog geen minuut (mits je de e-mailadressen hebt van de wettelijke vertegenwoordigers van jouw sporters of het e-mailadres van de sporter zelf). Het afnemen van een fittest kost gemiddeld 15 minuten.

Hoe weet ik mijn inloggegevens?

Je kunt een account aanmaken via app.scoorjepr.nl. Na het aanmaken van een account kan je jouw sporters aanmelden in de coach omgeving. Klik hier voor de Handleiding coaches.

Ik ben mijn inloggegevens vergeten.

Ga naar app.scoorjepr.nl en druk op Inloggen. Op het volgende scherm kan je klikken op Wachtwoord vergeten? Vul je e-mailadres in en klik op Verzenden. Je ontvangt nu een mail om je inloggegevens aan te passen.

De app loopt vast.

Controleer eerst of je internet hebt. Zonder internet heb je namelijk geen toegang tot de Scoor je PR! coach omgeving. Sluit je internet browser waarop je de coach omgeving bekijkt en start opnieuw. Blijft het probleem zich voortdoen, neem dan contact op via scoorjepr@specialolympics.nl.

Waarom hoeft een wettelijke vertegenwoordiger geen toestemming meer te verlenen?

De sporters staan voor ons, Special Olympics Nederland, altijd op nummer 1. Wij vinden het belangrijk zorgvuldig met de persoonsgegevens van de sporters om te gaan. Helaas zijn de sporters niet altijd bekwaam om zorgvuldig met hun eigen gegevens om te gaan. Daarom vroegen wij de wettelijke vertegenwoordiger om akkoord te gaan met het delen van de gegevens.

Inmiddels is echter gebleken dat dit een te hoge drempel was, waardoor sporters afhaakten. Wij willen juist zoveel mogelijks sporters fit krijgen, dus hebben we het proces iets makkelijker gemaakt doordat de sporter nu zelf een account kan aanmaken.

Ik kom er niet uit!

Kom je er na het lezen van de Handleiding coaches, de Handleiding fittest en de veelgestelde vragen nog steeds niet uit? Mail ons je vraag > scoorjepr@specialolympics.nl en wij komen er binnen 5 werkdagen op terug!

Ik wil een sporter verwijderen.

Heb je per ongeluk een sporter twee keer toegevoegd? Of de verkeerde sporter toegevoegd? Dat kan. Gelukkig is het verwijderen van een sporter heel makkelijk. Ga naar de Handleiding coaches stap 2 of direct naar Sporter verwijderen.