CIOS-student Vikki Vos Play Unified leader 2019

CIOS-student Vikki Vos heeft samen met haar projectgroep een sportdag georganiseerd voor eerstejaars CIOS-studenten en cliënten van Siza. Met de organisatie van dit #PlayUnified evenement heeft Special Olympics Nederland Vikki benoemd tot Play Unified Leader van 2019.  

Lees meer

Vikki Vos, 3e van rechts boven. 

In december is Vikki Vos samen met elf andere CIOS-studenten benoemd tot Play Unified leader. Elke Play Unified leader heeft een duidelijk doel: voor iedere CIOS-student minimaal één ontmoeting met een sporter met een verstandelijke beperking organiseren.

Eerstejaars CIOS-student nauwelijks in aanraking met speciale doelgroepen

Play Unified zijn ontmoetingen waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen een positieve ervaring delen. Denk hierbij aan samen naar een voetbalwedstrijd gaan, samen trainen en samen een overwinning vieren of samen een nederlaag verwerken. Door de kracht van sport zal wederzijds begrip en waardering ontstaan en dit draagt bij om inclusie voor mensen met een verstandelijke beperking te vergroten. ”De doelstelling van Play Unified draagt tegelijkertijd bij aan de probleemstelling van CIOS Nederland”, vertelt Vikki. ”De eerstejaars CIOS-studenten komen niet tot nauwelijks in aanraking met speciale doelgroepen. Door het organiseren van een sportdag voor cliënten van Siza én eerstejaars CIOS-studenten in Arnhem wilden wij hierin verandering brengen!”

Snoezelen, ringwerpen en bowlen

De sportdag op vrijdag 21 juni werd geopend met een gezamenlijke warming-up. Ieder groepje mocht een kaart van de waslijn halen, het spel wat stond afgebeeld spelen en na afloop weer terughangen. ”De deelnemers konden 11 spellen spelen, zoals ringwerpen, bowlen, stoelendans, annemaria koekoek en katapult schieten. Het onderdeel ”snoezelen” gaf deelnemers de ruimte om tot rust te komen door middel van ontspannende muziek.”

40 Play Unified ontmoetingen

”Uiteindelijk hebben maar liefst 40 eerstejaars CIOS-studenten deelgenomen, dit betekent dat er dus 40 Play Unified ontmoetingen hebben plaatsgevonden! Een mooie stap om een bijdrage te leveren aan één van de doelstellingen van Special Olympics Nederland: ”Meer dan 1.000 Play Unified ontmoetingen per jaar”. Zowel Siza en de mentor van de eerstejaars CIOS-studenten waren zo enthousiast dat ze er een jaarlijks evenement van willen maken.

Ook een #PlayUnified ontmoeting organiseren? Klik hier voor meer informatie.