Play Unified

Terug

Om inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten, is om te beginnen meer ontmoeting en begrip nodig. Sport is in onze ogen bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen.

Dit klinkt simpel en het is zelfs simpel. Het wordt alleen nog (te) weinig gedaan. Daar willen ook wij vanuit Special Olympics Nederland verandering in gaan brengen! Ons motto is al jaren “Changing lives, changing attitudes” en daarin zetten we de volgende stap met het programma: Play Unified.

Inclusieve samenleving

Het idee van Play Unified is ambitieus en heel eenvoudig tegelijk. Play Unified brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact waardoor wij hun houding en gedrag positief veranderen. Wanneer we dat doen dan leveren wij een tastbare bijdrage aan inclusie.

Play Unified activiteiten zijn ontmoetingen waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen een positieve ervaring delen. Denk hierbij aan samen naar een voetbalwedstrijd gaan, samen trainen en samen een overwinning vieren of samen een nederlaag verwerken. Mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in de samenleving.

Kijk ook op: www.playunified.nl

Direct naarRagna Schapendonk
Directeur