➡️ Doneren 🫶

Sporten is voor iedereen belangrijk. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het belangrijk om te zien én te ervaren hoe waardevol het is om te sporten.

Vind jij ook dat alle sporters met een verstandelijke beperking een podium verdienen? Steun ons dan met een eenmalige of maandelijkse donatie!

Jubilieum Lilian Damen?
Scroll iets verder naar beneden voor meer informatie!

Special Olympics World Games 2023

Van 17 t/m 25 juni 2023 vinden de Special Olympics World Games 2023 plaats in Berlijn. Duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen, nemen het tegen elkaar op in 26 zomersporten. Special Olympics Team NL stapt al op 12 juni met 86 sporters, coaches en stafleden op ‘de trein naar Berlijn’. Het belooft een reis te worden die levens zal veranderen en waarbij de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Help jij ons met een bijdrage zodat onze sporters in Berlijn kunnen stralen?

  • Voor €10,- maak je een ‘empowerment’-training voor een sporter mogelijk, zodat zij stevig in haar schoenen staat en vol zelfvertrouwen kan deelnemen aan de World Games;
  • Voor €25,- geef je een sporter een rugzak, zodat alle sportspullen makkelijk meegaan naar Berlijn;
  • Voor €50,- maak je een kennismakingsweekend voor een sporter mogelijk, zodat hij of zij de andere sporters van Special Olympics Team NL alvast leert kennen voor de World Games;
  • Voor €75,- draag je bij aan de presentatiekleding waarin de sporters als één team onderweg gaan naar Berlijn.

Nationale Spelen 2024

In juni 2024 organiseren de gemeenten Breda en Tilburg het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking; de Special Olympics Nationale Spelen 2024.

De steden slaan de handen ineen om dit bijzondere evenement naar Brabant te halen. Ongeveer 2.500 sporters zullen deelnemen aan 21 sporttoernooien. Het evenement is groots en dat vraagt om een professionele aanpak. Met jouw steun wordt dit evenement een stip op de horizon van vele sporters en een weekend om nooit te vergeten. 

Lilian Damen, bestuurslid van de Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2024, viert haar 25-jarig jubileum bij de Rabobank met ons. Draag jij haar en daarmee ons een warm hart toe? Dan kan je via onderstaand betaalverzoek een bedrag naar wens doneren. Met jouw steun gaan wij duizenden sporters met een verstandelijke beperking blij maken in 2024!


Jouw gift verandert levens en ieder bedrag is meer dan welkom. Namens alle sporters met een verstandelijke beperking in Nederland: bedankt voor je steun!

VriendenLoterij

Twijfel je over doneren? Dan biedt een VriendenLoterij lot misschien de uitkomst ⬇️

Steun ons met een donatie

Vind jij ook dat alle sporters met een verstandelijke beperking een podium verdienen? Steun ons dan met een eenmalige of maandelijkse donatie!

Over Special Olympics