Doneren

Sporten is voor iedereen belangrijk. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het belangrijk om te zien én te ervaren hoe waardevol het is om te sporten. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om aan sport te doen.

Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens Special Olympics evenementen groeien de sporters in hun sportieve prestatie en brengt het vele gezondheidsvoordelen met zich mee. De sporters krijgen de kans om te stralen op een podium. Een sportpodium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven, functioneren zij beter in de maatschappij en neemt hun geluksgraad toe.

Vind jij ook dat alle sporters met een verstandelijke beperking een podium verdienen? Steun ons dan met een eenmalige of maandelijkse donatie! Zo krijgen alle sporters een podium om op te stralen!

Special Olympics World Games 2023

Van 17 t/m 25 juni 2023 vinden de Special Olympics World Games 2023 plaats in Berlijn. Duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen, nemen het tegen elkaar op in 26 zomersporten en 2 extra demonstratiesporten. Special Olympics Team NL zal ook meedoen op dit wereldpodium. 60 sporters en vier Unified partners worden begeleidt door 18 coaches en zeven staf leden tijdens negen dagen spannende en inspirerende wedstrijden. Het beloofd een reis te worden waarin levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Zo kun je ons helpen in aanloop naar de World Games:

  • Voor €10,- maak je een ‘empowerment’-training voor een sporter mogelijk, zodat hij of zij stevig in zijn/haar schoenen staat en vol zelfvertrouwen kan deelnemen aan de World Games;
  • Voor €25,- geef je een sporter een rugzak, zodat alle sportspullen makkelijk meegaan naar Berlijn;
  • Voor €50,- maak je een kennismakingsweekend voor een sporter mogelijk, zodat hij of zij de andere sporters van Special Olympics Team NL alvast leert kennen voor de World Games;
  • Voor €75,- draag je bij aan de presentatiekleding waarin de sporters als één team onderweg gaan naar Berlijn.

VriendenLoterij

Nationale Spelen 2024

In juni 2024 organiseren de gemeenten Breda en Tilburg het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking; de Special Olympics Nationale Spelen 2024.

De steden slaan de handen ineen om dit bijzondere evenement naar Brabant te halen. Ongeveer 2.500 sporters zullen deelnemen aan 21 sporttoernooien. Het evenement is groots en dat vraagt om een professionele aanpak. Met jouw steun wordt dit evenement een stip op de horizon van vele sporters en een weekend om nooit te vergeten. 

Jouw gift veranderd levens en ieder bedrag is meer dan welkom. Namens alle sporters met een verstandelijke beperking in Nederland: bedankt voor je steun!

Direct naar

Steun ons met een donatie

Vind jij ook dat alle sporters met een verstandelijke beperking een podium verdienen? Steun ons dan met een eenmalige of maandelijkse donatie!

Over Special Olympics