Vacature Clinical Director Healthy Promotion

Iedere twee jaar worden de Special Olympics Nationale Spelen georganiseerd. Meer dan 2.000 sporters uit het hele land strijden een weekend lang om de prijzen. Onlangs zijn met succes de Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek georganiseerd. 

Lees meer

Healthy Athletes is een programma dat al sinds 2006 onderdeel is van deze Nationale Spelen. Vakkundige mensen zetten zich vrijwillig en geheel belangeloos in om al deze programma’s mogelijk te maken. Het is een programma waarbij atleten de gelegenheid krijgen zich op informele manier te laten voorlichten en testen op verschillende gezondheidsaspecten. Het Healthy Athletes programma bestaat uit 7 onderdelen: Fit Feet (podotherapie), FUNFitness (fysieke fitheid), Opening Eyes (oogheelkunde), Healthy Hearing (gehoor), Special Smiles (tandheelkunde), Strong Minds (mentale fitheid) en Health Promotion (gezondheidspromotie) elk aangestuurd door een Clinical Director.Om het programma Health Promotion aan te sturen en de uitvoering te coördineren zijn wij opzoek naar een Clinical Director. Deze vrijwilliger begeleidt de voorbereiding van het programma (opzet programma, overleggen, werven vrijwilligers) en is tijdens de Nationale Spelen verantwoordelijk voor de uitvoering van het Health Promotion programma. Belangrijkste functievereisten zijn:

  • is geïnteresseerd in en heeft affiniteit met de (para)medische wereld en mensen met een verstandelijke beperking;
  • beschikt over strategisch en tactische visie en denkniveau;
  • heeft aantoonbare ervaring op het gebied van voeding (en diëtetiek) en voorlichting, bij voorkeur binnen het werkgebied van mensen met een verstandelijke beperking;
  • denkt mee in optimaliseringsprocessen voor de toekomst;
  • heeft energie en motivatie om het programma op vrijwillige basis te leiden en verder te ontwikkelen.

De functie Clinical Director is een vrijwilligersfunctie. Onkosten gemaakt ten behoeve van uitvoering van de functie kunnen worden gedeclareerd.

Klik hier voor een uitgebreide profielbeschrijving. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fleur van de Laar. Stuur bij interesse een mail met CV en motivatie naar Fleur.