2.000 sporters met een verstandelijke beperking afgelopen weekend actief!

Utrecht, 10 juni 2018 – Dit weekend zijn met succes de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek georganiseerd. Er gingen maar liefst 2.000 sporters met een verstandelijke beperking de sportieve strijd aan met elkaar.

Na een spetterende openingsceremonie op vrijdagavond met o.a. minister Bruno Bruins en Gerard Joling was het zaterdag en zondag tijd om te sporten. Op zaterdag waren de wedstrijden ter voorbereiding op de finales van zondag, zodat het een eerlijke strijd was voor iedereen. Zo gingen alle sporters met een (vermoeide) glimlach op hun gezicht naar huis!

Lees meer

In 2020 naar Den Haag

Op zaterdagavond werd tijdens het feestavond de Special Olympics vlag officieel overgedragen aan Den Haag die in 2020 de Nationale Spelen gaat organiseren. Dit werd onder luid gejuich van de aanwezige sporters ontvangen. “We zitten midden in de Nationale Spelen van de Achterhoek, waar wij volop van genieten, maar wij hebben een mooi vooruitzicht. In 2020 de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag! Dit bevestigt het grote commitment dat Den Haag altijd al heeft voor de sport en voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik weet zeker dat ook Den Haag er een onvergetelijke evenement van gaat maken in 2020!” aldus Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland.

Wij gaan met veel enthousiasme de Special Olympics Nationale Spelen in 2020 organiseren. Sport voor mensen met een beperking is altijd een extra aandachtspunt voor mij geweest; sport is immers voor iedereen! De lat ligt hoog, maar wij gaan er een top evenement van maken. Heel graag tot 12 juni 2020 in Den Haag!” aldus Anja Overhoff, voorzitter Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2020.

Benieuwd naar

Bekijk hieronder het item die het Jeugdjournaal maakte over de Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek.