Health Promotion

Health Promotion is een onderzoek- en voorlichtingsprogramma gericht op bewustwording dat het belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen.

Voel je je helemaal lekker?

Hoe gezond leeft jouw sporter? Health Promotion is een onderzoek- en voorlichtingsprogramma gericht op bewustwording dat goed voor lichaam zorgen belangrijke is. Dit doe je door goed te eten en drinken, voldoende te bewegen, niet te roken en je handen goed te wassen. We meten het gewicht en vetmassa, de botdichtheid en bloedsuikerwaarde van de sporter. Bij het programma zijn diëtisten en gezondheidswetenschappers aanwezig die precies weten wat de sporter het beste kan eten en drinken, ook tijdens wedstrijden. En dat niet alleen: een goede gezondheid zorgt ervoor dat hij nog lekkerder sport en hij minder snel buiten adem is. Met een goede gezondheid behaalt hij succes! Bovendien ben je bij Special Olympics door een goede inzet al een winnaar: dat weten onze sporters als geen ander!

Health Promotion gaat over meer dan alleen gezond eten en drinken. Sporters krijgen voorlichting over welke invloed voeding, roken en bewegen hebben op hun fitheid. Als je goed voor je lichaam zorgt zit je lekkerder in je vel. Je voelt je goed! 

Op een team van 10 Special Olympics sporters heeft 33% overgewicht en is zelfs 30% obese.

Clinical Director Health Promotion: Romy van Hoevelaken, diëtist
Assistent Clinical Director Health Promotion: Mirjam Kraan

Special Olympics Health Promotion wordt ondersteund door: