Healthy Athletes

Healthy Athletes is een wereldwijd gezondheidsprogramma waarmee de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking wordt verbeterd en gezonheidsproblemen worden aangepakt.

Healthy Athletes helpt bij het verbeteren van sportprestaties

Healthy Athletes test, in een ontspannen sfeer, tijdens verschillende nationale en internationale toernooien of jouw sporter goed ziet, loopt, beweegt en hoort. Daarnaast controleert Healthy Athletes het gebit, de algemene conditie en krijgt je sporter een persoonlijk advies. Ook verzorgt Healthy Athletes tandenpoetsles, een gebitsbeschermer of een nieuwe (sport)bril als dat nodig blijkt. En dat allemaal gratis!

Het Healthy Athletes programma bestaat uit zeven onderdelen: Fit Feet, FUN fitness, Happy Hearts, Healthy Hearing, Health Promotion, Opening Eyes en Special Smiles.

Elke dag een Healthy Athlete!

Onze sporters hebben veel vaker dan gemiddeld gezondheidsproblemen die niet altijd herkend worden. Vaak kunnen onze specialisten de sporters helpen om van klachten af te komen, waardoor ze de volgende keer (nog) fitter aan de start verschijnen!

Dankwoord

Zonder alle Healthy Athletes professionals kan het programma niet bestaan. Deze professionele en vakkundige vrijwilligers zijn specifiek getraind om te werken met mensen met een verstandelijke beperking. Vele sporters profiteren van hun betrokkenheid, toewijding en deskundige adviezen.

Een speciaal woord van dank gaat uit richting Lions Clubs International Foundation en Lions Clubs Nederland. Sinds 2002 is er een samenwerking tussen Lions Clubs Nederland en Special Olympics Nederland en bieden vele vrijwilligers van verschillende Lions Clubs een helpende hand tijdens het Healthy Athletes programma.