Woensdag 14 juni – Laatste dag Host Town

De derde en laatste dag van het Host Town programma begon met de verjaardag van onze HOD Harmen. Tijdens het ontbijt werd er uit volle borst gezongen voor Harmen en dat is nog meerdere malen herhaald tijdens de dag. Na het ontbijt was het net als de dag ervoor tijd voor een sportief programma. De studenten van de Stadtsportbond Münster hadden twaalf verschillende sportieve spellen uitgezet, maar om daaraan te beginnen moest natuurlijk eerst warmgedraaid worden. En dat kunnen wij het beste met een leuke dans. Waar wij gisteren een dans leerden van de studenten, heeft het team nu bedacht om de studenten onze kampioensdans te leren. En wat is het dan toch mooi om te zien wat muziek doet. Stralend en vol zelfvertrouwen nemen een aantal sporters plaats vóór de grote groep om het voorbeeld te zijn. En met succes, een ontzettend leuke start van de ochtend.

De spellen zijn ook goed bedacht en uitdagend op verschillende niveaus. Van onder andere blikgooien, tot atletiek oefeningen, voetballen en frisbeeën. Na afloop krijgt elk lid van Special Olympics Team NL een medaille omgehangen en sluiten we af met nog één keer af met de kampioensdans. Ontzettend leuk om de interactie te zien tussen de studenten en onze sporters. Iedereen geniet zichtbaar van het samen zijn.

Na de lunch waren er een paar vrije uren en dat was voor vele erg fijn. Even ontspannen, een wandeling maken, naar het centrum van Münster of gewoon even een uurtje slapen. Tegen het einde van de middag stapte wij weer met elkaar de bus in om naar het havenplein in Münster te gaan. Daar is een groot inclusief feest georganiseerd ter ere van ons bezoek aan de stad. Diverse organisaties die zich inzetten voor inclusiviteit in de stad en omgeving waren hier aanwezig. Voor ons en natuurlijk voor alle andere bezoekers van het festival waren verschillende spellen uitgezet. Van vier-op-een-rij, tot levensgroot tafelvoetballen en het oer-Hollandse sjoelen. Op het podium waren diverse acts van muzikanten en dansers. Maar als klap op de vuurpijl was daar Loona! De naam zei niet iedereen direct iets, maar de hits zijn bij (bijna) iedereen wel bekend. Loona was fantastisch in de omgang met onze sporters en het geluk spatte van de gezichten af. Het duurde niet heel lang of Loona had niet haar twee eigen achtergrond danseressen, maar de voltallige Nederlandse delegatie stond op het podium mee te dansen. Het was GE-WEL-DIG!

Terug in het hotel, tijd om de koffers in te pakken. Morgen reizen we door naar Berlijn!

Direct naar