Gezocht: Clinical Director voor Special Smiles

Voor het Healthy Athletes programma Special Smiles is Special Olympics Nederland opzoek naar een nieuwe Clinical Director. Healthy Athletes is het gezondheidsprogramma van Special Olympics, waarmee de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking wordt verbeterd en gezondheidsproblemen worden aangepakt. Het programma Special Smiles richt zich op de algehele mondgezondheid.

Lees meer

Healthy Athletes

Bij Healthy Athletes worden sporters in een ontspannen sfeer gratis getest op één of meerdere gezondheidsonderdelen. In Nederland bestaat Healthy Athletes uit zeven programma’s; Fit Feet (podotherapie), FUNFitness (fysieke fitheid), Happy Hearts (relaties, verliefdheid en seksualiteit), Healthy Hearing (gehoor), Health Promotion (gezondheidspromotie), Special Smiles (tandheelkunde) en Opening Eyes (oogheelkunde). Alle programma’s worden aangestuurd door een Clinical Director.

Nationale Spelen

Deze test vinden plaats tijdens de Special Olympics Nationale Spelen. De Nationale Spelen worden tweejaarlijks georganiseerd en zijn het grootste nationale meerdaagse sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Komende editie vindt plaats in Breda en Tilburg op 14, 15 en 16 juni 2024. Meer dan 2.000 sporters uit het hele land strijden een weekend lang om de prijzen.

Wie zoeken wij

De Clinical Director is er om het inhoudelijke programma van Special Smiles aan te sturen en om tijdens het evenement de uitvoering te coördineren. De Clinical Director begeleidt de voorbereidingen van het programma; opzet, overleg in aanloop en het werven van vrijwilligers. Belangrijkste functievereisten zijn:

  • Je bent tandarts of mondhygiënist in Nederland met speciale belangstelling voor bijzondere tandheelkunde.
  • In staat zijn om vakgenoten te motiveren om te helpen tijdens de Nationale Spelen.
  • Ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking.
  • Bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen en eens in de twee jaar een weekend hieraan op te offeren alsmede een jaar voor de spelen ongeveer 2-maandelijks te vergaderen.
  • Bereidheid om samen te werken met andere Healthy Athletes programma’s. Daarnaast bereidt om aangeboden Special Olympics cursussen te volgen (online).
  • We vragen een commitment van minimaal 3 jaar.

Voor een goede overdracht van de huidige Clinical Director wordt de kandidaat verwacht dat hij/zij aanwezig is tijdens de Nationale Spelen 2024 in Breda & Tilburg op 14, 15 en 16 juni 2024 en in aanloop naar het evenement beschikbaar is voor vergaderingen.

Vergoeding

De functie is een vrijwilligersfunctie en daarmee onbezoldigd. Onkosten (reis, verblijf en overige kosten die gemaakt worden voor het uitvoeren van de functie worden vergoed)

Interesse?! Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Clinical Director Special Smiles Hans van den Berg via mail of 06 23 69 77 37. Bij interesse in de functie verzoeken wij een CV en motivatie te sturen naar healthyathletes@specialolympics.nl