Wie organiseert het Nationaal Sneeuwsport en Nationaal Shorttrack Evenement in 2024?

Oproep voor clubs, verenigingen en organisaties in heel Nederland die in 2024 graag een sportevenement organiseren dat een bijdrage levert aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking? Dit is je kans! Voor het Special Olympics Nationaal Sneeuwsport Evenement én het Special Olympics Nationaal Shorttrack Evenement zijn wij opzoek naar organisatoren.

Lees meer

Wintersport voor iedereen

Zodra de dagen kouder worden begint het bij wintersporters alweer te kriebelen. De (langlauf)ski’s en snowboards komen uit de opslag en worden klaargemaakt voor een nieuw seizoen. Ook de schaatsen worden uit het vet gehaald en worden de eerste rondjes weer op het ijs gemaakt.

Het Nationaal Sneeuwsport Evenement wordt georganiseerd voor de sporten alpine skiën, langlaufen en snowboarden. Het Nationaal Shorttrack Evenement staat garant voor actie op het ijs.

Organisatie nationale evenementen

Een Nationaal Evenement is een eendaags evenement dat wordt georganiseerd voor takken van sport die tijdens de Nationale Spelen 2024 niet op het programma staan. Lokale verenigingen of andere sportorganisaties kunnen Nationale Evenementen organiseren onder auspiciën van Special Olympics Nederland. Hiervoor moeten zij een plan van aanpak met begroting indienen. Na goedkeuring door Special Olympics Nederland kan de organisatie starten. De criteria voor het organiseren van een Nationaal Evenement zijn op deze website terug te vinden en kunnen bij Special Olympics Nederland worden opgevraagd.

Een sportevenement van Special Olympics staat garant voor trotse, stralende sporters met blinkende medailles, waarbij elke prestatie wordt gevierd als een overwinning. Zo’n sportevenement heeft een stimulerende werking om meer mensen met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen én houden! Grijp deze kans en creëer een podium voor onze sporters om op te stralen! We zien de aanvraag graag vóór 20 december 2023 tegemoet!