Evenement organiseren?

Wil jij een bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking? Dan kan!

Special Olympics sportevenementen bestaan uit sport, plezier, nieuwe vriendschappen en emotie, waar meedoen belangrijker is dan winnen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op hun eigen niveau deelnemen aan wedstrijden in verschillende takken van sport.

Zelf een sportevenement van Special Olympics organiseren

Als je zelf een sportevenement wilt organiseren dat een bijdrage levert aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking, dan kan dat!

Een sportevenement van Special Olympics staat garant voor trotse, stralende sporters met blinkende medailles, waarbij elke prestatie wordt gevierd als een overwinning. Zo’n sportevenement heeft een stimulerende werking om meer mensen met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen én houden!

Overzicht van Special Olympics sportevenementen

  1. Special Olympics Regionaal Evenement: 1 evenement per regio (Noord, Midden, Oost, West, Zuid), max. 3 takken van sport, ca. 150 sporters, 1 dag.
  2. Special Olympics Regionale Spelen: 1 evenement per regio, minimaal 4 en maximaal 10 takken van sport, 350 – 650 sporters, 1 dag.
  3. Special Olympics Nationaal Evenement: 1 landelijk evenement per tak van sport, 1 tak van sport, 50 – 150 sporters, 1 dag.
  4. Special Olympics Nationale Spelen: om de twee jaar 1 landelijk evenement, minimaal 13 en maximaal 25 takken van sport, 2.000 – 2.500 sporters, 3 dagen.

Aanmelding en aanvraagprocedure

Special Olympics Nationale Spelen

De Special Olympics Nationale Spelen 2022 zijn in Twente georganiseerd. Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen van 10 tot en met 12 juni 2022 de sportieve strijd aan met elkaar.

De gemeenten Breda en Tilburg mogen de Special Olympics Nationale Spelen in 2024 organiseren. Het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking vindt in juni 2024 plaats in de twee speelsteden.

Special Olympics Nationaal Evenement 2024

De bidprocedure voor het Nationaal Sneeuwsport Evenement en het Nationaal Shorttrack Evenement 2024 staat open. Hier vind je alle informatie over de aanvraagprocedure voor een Special Olympics Nationaal Evenement.

Bijlage 1: Format planning

Bijlage 2: Concept begroting

Bijlage 3: Aanvraagformulier

Wil jij een sportevenement organiseren dat een bijdrage levert aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking? Neem contact op met Natascha Bruers.

Direct naar

Natascha Bruers

Sports director
06 5323 9315
natascha@specialolympics.nl
Maandag t/m vrijdag