Evenement organiseren?

Special Olympics sportevenementen bestaan uit sport, plezier, nieuwe vriendschappen en emotie, waar meedoen belangrijker is dan winnen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op hun eigen niveau deelnemen aan wedstrijden in verschillende takken van sport.

Zelf een sportevenement van Special Olympics organiseren

Als je zelf een sportevenement wilt organiseren dat een bijdrage levert aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking, dan kan dat!

Een sportevenement van Special Olympics staat garant voor trotse, stralende sporters met blinkende medailles, waarbij elke prestatie wordt gevierd als een overwinning. Zo’n sportevenement heeft een stimulerende werking om meer mensen met een beperking in aan het sporten te krijgen én houden!

Overzicht van Special Olympics sportevenementen

  1. Special Olympics Regionaal Evenement: 1 evenement per regio (Noord, Midden, Oost, West, Zuid), max. 3 takken van sport, ca. 150 sporters, 1 dag.
  2. Special Olympics Regionale Spelen: 1 evenement per regio, minimaal 4 en maximaal 10 takken van sport, 350 – 650 sporters, 1 dag.
  3. Special Olympics Nationaal Evenement: 1 landelijk evenement per tak van sport, 1 tak van sport, 50 – 150 sporters, 1 dag.
  4. Special Olympics Nationale Spelen: om de twee jaar 1 landelijk evenement, minimaal 13 en maximaal 20 takken van sport, 2.000 – 2.500 sporters, 3 dagen.

Aanmelding en aanvraagprocedure
Special Olympics Nationale Spelen 2022

Alle evenementen voor 2019 zijn vergeven, maar het organiseren van de Special Olympics Nationale Spelen 2022 is wel mogelijk. Kijk hieronder voor meer informatie. De deadline voor het indienen van een bidboek is verlengd naar 31 oktober 2019.

Direct naar

Thijs van Attekum
Event coördinator