Evenement organiseren?

Special Olympics sportevenementen bestaan uit sport, plezier, nieuwe vriendschappen en emotie, waar meedoen belangrijker is dan winnen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op hun eigen niveau deelnemen aan wedstrijden in verschillende takken van sport.

Zelf een sportevenement van Special Olympics organiseren

Als je zelf een sportevenement wilt organiseren dat een bijdrage levert aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking, dan kan dat!

Een sportevenement van Special Olympics staat garant voor trotse, stralende sporters met blinkende medailles, waarbij elke prestatie wordt gevierd als een overwinning. Zo’n sportevenement heeft een stimulerende werking om meer mensen met een beperking in aan het sporten te krijgen én houden!

Overzicht van Special Olympics sportevenementen

  1. Special Olympics Regionaal Evenement: 1 evenement per regio (Noord, Midden, Oost, West, Zuid), max. 3 takken van sport, ca. 150 sporters, 1 dag.
  2. Special Olympics Regionale Spelen: 1 evenement per regio, minimaal 4 en maximaal 10 takken van sport, 350 – 650 sporters, 1 dag.
  3. Special Olympics Nationaal Evenement: 1 landelijk evenement per tak van sport, 1 tak van sport, 50 – 150 sporters, 1 dag.
  4. Special Olympics Nationale Spelen: om de twee jaar 1 landelijk evenement, minimaal 13 en maximaal 20 takken van sport, 2.000 – 2.500 sporters, 3 dagen.

Aanmelding en aanvraagprocedure

Alle evenementen voor 2019 zijn al vergeven, maar het organiseren van een Special Olympics Nationaal Evenement in 2020 of de Special Olympics Nationale Spelen 2022 is wel mogelijk.

Special Olympics Nationale Spelen 2022

Hieronder vind je alle informatie over de bidprocedure voor de Special Olympics Nationale Spelen 2022. De deadline voor het indienen van een bidboek voor 2022 is op 31 oktober verstreken. 

Special Olympics Nationaal Evenement 2020

In 2020 zijn de Special Olympics Nationale Spelen. Daardoor kun je alleen een aanvraag indienen voor een Special Olympics Nationaal Evenement. De aanvragen voor Special Olympics Regionale Spelen of Regionaal Evenement zijn dus uitgesloten. Een ander vereiste is dat de aanvraag alleen voor sporten gedaan kan worden die niet op de Special Olympics Nationale Spelen 2020 worden aangeboden, dit zijn de onderstaande sporten. Op dit moment kan er alleen nog een aanvraag ingediend worden voor badminton, dansen en open water zwemmen.

Zomersporten  Wintersporten 
Badminton Alpine skiën
Basketbal Langlaufen
Dansen Shorttrack
Open Water Zwemmen Snowboarden

Direct naar

Natascha Bruers
Sports Director