Wie organiseert de Special Olympics Regionale Spelen 2023?

Oproep voor clubs, verenigingen en organisaties in Oost Nederland (Overijssel, Gelderland en Limburg) die in 2023 graag een fantastisch evenement voor sporters met een verstandelijke beperking willen organiseren. Wil jij een sportevenement organiseren dat een bijdrage levert aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking? Dit is je kans!

Lees meer

Toegankelijk voor iedereen

De Regionale Spelen is een jaarlijks eendaags evenement, met minimaal vier en maximaal tien takken van sport. Het voordeel van Regionale Spelen is dat het één dag is en dat (in tegenstelling tot bij de Nationale Spelen) instellingen en scholen zich ook kunnen inschrijven. Sporters moeten zich wel serieus voorbereiden op het evenement. Dit betekent minimaal zes maanden voor het evenement minimaal één keer per week trainen onder deskundige begeleiding.

Special Olympics werkt graag samen met regionale programma’s, zoals Special Heroes. Dit om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking op verantwoorde wijze aan het sporten te krijgen én houden!

Organisatie regionale evenementen

Lokale verenigingen of andere sportorganisaties kunnen Regionale Spelen organiseren onder auspiciën van Special Olympics Nederland. Hiervoor moeten zij een plan van aanpak met begroting indienen. Na goedkeuring door Special Olympics Nederland kan de organisatie starten. De criteria voor het organiseren van Regionale Spelen en een plan van aanpak zijn op onze website terug te vinden en kunnen bij Special Olympics Nederland worden opgevraagd.

Special Olympics Regionale Spelen 2023

Voor 2023 staat de bidprocedure open voor de regio Oost (Overijssel, Gelderland en Limburg). De deadline voor belangstellende organisaties is een maand uitgesteld. Indienen van een bid voor de Special Olympics Regionale Spelen 2023 is uitgesteld tot 1 november 2022. Hoe dat kan lees je hier.