Play Unified tijdens de NN CPC Loop in Den Haag

Op 25 september leverden 11 Special Olympics sporters een superprestatie tijdens de NN CPC Loop in Den Haag. Zij liepen samen met begeleiders en duizenden andere sporters de 5 kilometer tijdens de 46e editie van de NN CPC Loop. Een prachtige #PlayUnified activiteit. 

Lees meer

Play Unified

Special Olympics Nederland is deze editie het goede doel van de NN CPC Loop. Special Olympics en de NN CPC Loop Den Haag geven sporters met een verstandelijke beperking een podium waarop ze kunnen stralen. Tijdens de ‘CPC’ laten zij zien waartoe ze in staat zijn te midden van alle andere atleten. “De ambitie van Special Olympics Nederland is om houding en gedrag jegens mensen met een verstandelijke beperking positief te beïnvloeden. De beste manier om dat te realiseren is door met elkaar in contact te komen. Door ontmoeting ontstaat wederzijds respect en waardering. Samen sporten, samen een prestatie leveren; dan worden harten geopend. Dat is ons streven en dat hebben we afgelopen zondag met elkaar gerealiseerd.”, aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.

Hét hardloop evenement voor iedereen

De NN CPC Loop bestaat uit verschillende onderdelen: CPC4ALL, 1km gro-up Jeugdloop, 2,5km gro-up Jeugdloop, 5 km loop, 10 km loop en de NN Halve Marathon. De CPC4ALL is daarin wel een bijzonder onderdeel. Hieraan kan iedereen deelnemen die om welke reden dan ook niet mee kan doen aan één van de bestaande onderdelen van de NN CPC Loop. De deelnemers leggen 1 km af, maar doen dat op alternatieve wijze. Deelnemers mogen zich voortbewegen met een loopfiets, rolstoel, handbike of een ander hulpmiddel dat gebruikt kan worden om je voort te bewegen.

Voorzitter van de Athlete Leaders Lize Weerdenburg mocht namens Special Olympics Nederland het startschot geven voor de CPC4ALL. Na de succeswensen en het schot gingen alle deelnemers onder enthousiast applaus van start.

Een startschot geven is best wel spannend!

Ik kan het!

Om 11 uur klonk het startschot voor de 5 kilometer en gingen zes atleten van Atletiekvereniging Sprint in Breda; Dennis, Martijn, Jordan, Femke, Jeffrey en Elma en vijf judoka’s van G-Judo S&F Tino Hoogendijk; Bart, Jarno, Marc, Jeremy en Marc samen met hun begeleiders van start.

“Oh wat is dit zwaar, maar ik wil het en ik kan het”, riep sporter Jarno enthousiast tijdens het lopen”.

Na 27 minuten kwamen de eerste sporters trots over de finish. Na 42 minuten waren alle sporters én begeleiders binnen; een topprestatie. Na afloop werden alle sporters uitgenodigd op het hoofdpodium op het Malieveld. Daar kregen zij namens de organisatie van de NN CPC Loop in Den Haag een cheque overhandigd. Deelnemers aan de NN CPC Loop hebben met elkaar een bedrag van €7.960,- bij elkaar gebracht en dit wordt gedoneerd aan Special Olympics Nederland. Wij bedanken alle donateurs én de organisatie voor een fantastische dag.

Trotse sporters op het podium met de cheque