NN CPC Loop Den Haag en Special Olympics Nederland geven sporters met een verstandelijke beperking een podium waarop ze kunnen stralen

NN CPC Loop Den Haag heeft bekend gemaakt dat Special Olympics Nederland het goede doel is van de 46ste editie van het evenement op 26 september. Deelnemers aan de CPC Loop kunnen bij inschrijving een donatie doen aan de organisatie.

Lees meer

De NN CPC Loop Den Haag, aanvankelijk gepland voor 7 maart, telt jaarlijks circa 40.000 inschrijvingen. De loopklassieker staat internationaal bekend als een halve marathon van topniveau. Het evenement biedt daarnaast op diverse afstanden breedtesporters van elke leeftijd de kans zichzelf te overtreffen op het mooie, snelle parcours en geldt ook als familiefeest. De scholenloop is bovendien de grootste van het land.

“Nu het kabinet een nieuw perspectief heeft aangegeven, zijn wij hoopvol gestemd dat ons evenement in het najaar veilig kan verlopen”, zegt organisator Mario Kadiks. “Er komen steeds meer, verschillende vaccins beschikbaar en ook de testmogelijkheden worden uitgebreid. Dat zijn, afgezien van alle onzekerheden, gunstige factoren bij de bestrijding van Covid-19. Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en nemen alle noodzakelijke maatregelen om risico’s te vermijden”.

De NN CPC Loop Den Haag, hét inspirerende hardloopevenement-voor-iedereen, is vanwege de coronapandemie eenmalig verschoven van de lente naar de herfst. Kadiks: “In het najaar is de kans groter op een veilige, succesvolle loop. Wij hopen dat 26 september een mooie nazomerse dag zal zijn. Een dag waarop we veel blije gezichten zien van lopers, die dit feest zo lang hebben moeten missen. We willen er een onvergetelijke editie van maken. Na alle beperkingen door Covid-19 streven we naar een buitengewone, onvergetelijke belevenis. Iets waarnaar we allemaal uitkijken”.

Er kan worden ingeschreven voor alle onderdelen van de NN CPC Loop Den Haag: CPC4ALL, Triodus Jeugdloop van 1 kilometer (traditioneel met Ernst & Bobbie), Triodus Jeugdloop 2,5 km, Business Runs van 5 km, 10 km en halve marathon, 5 KM Loop, 10 KM Loop en de NN Halve Marathon. Mocht de ‘CPC’ onverhoopt vanwege Covid-19 niet kunnen plaatsvinden op 26 september, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Na het succes bij de jubileumeditie van afgelopen jaar staat de CPC4ALL voor de tweede keer op het programma. Wie om welke reden dan ook niet kan meedoen aan één van de bestaande onderdelen van de NN CPC Loop Den Haag, kan bij het Malieveld een parcours van 1 kilometer op alternatieve wijze afleggen en zo ook de bijzondere sfeer proeven. Die deelnemers mogen zich voortbewegen met hulpmiddelen zoals een loopfiets, handbike of rolstoel. Onder het motto #BEINSPIRED geldt meer dan ooit: de NN CPC Loop Den Haag is voor iedereen!

Special Olympics en de NN CPC Loop Den Haag geven sporters met een verstandelijke beperking een podium waarop ze kunnen stralen. Tijdens de ‘CPC’ laten zij zien waartoe ze in staat zijn te midden van alle andere atleten. Atleten met en zonder beperking lopen op 26 september samen door de straten van Den Haag, eensgezind op weg naar de eindstreep. Samen een prestatie leverend die verbroedert en verbindt.

“Op naar de 40.000 inschrijvingen van atleten met en zonder beperking. Het is super fijn om weer een stip op de horizon te zetten, voor iedereen iets om naar toe te werken. Ik start met trainen!”, aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.

Schrijf je nu hier in: Inschrijven