Triathlon Holten zorgt voor trotse sporters

Drie weken na afloop van de Nationale Spelen 2022 in Twente vond afgelopen weekend het 25e en laatste sporttoernooi plaats in Holten. Niet eerder deden G-sporters mee aan de klassieke triathlon in Holten. Zes Special Olympics sporters zagen afgelopen weekend een droom in vervulling gaan.

Lees meer

Ultieme krachtsmeting

De triathlon is een ultieme krachtsmeting over drie verschillende disciplines, zwemmen, fietsen en hardlopen. Ter voorbereiding op de Nationale Spelen konden de sporters begin mei al deelnemen aan de sprint triathlon in Deventer. Zaterdag 2 juli was het eindelijk zover; Wessel, EsmeeAnne, Bjorn, John, Abiesh en Tim stonden aan de start van hun eerste officiële triathlon. “Vier jaar geleden vroeg Toine van Peperstraten mij op het podium wat mijn volgende droom en doel was. Toen zei ik; Samen met Special Olympics een triathlon doen. En nu, 4 jaar later, sta ik op de Nationale Spelen in Holten aan de start van de triathlon. Wat ben ik dankbaar voor deze kans!”, aldus EsmeeAnne.      

Met gespannen gezichten staan de Special Olympics sporters aan de rand van het zwembad. Ze starten met 500 meter zwemmen. Wessel komt als eerste het water uit en rent naar zijn fiets. Na het zwemmen volgt 20 kilometer fietsen. De organisatie heeft een prachtige route uitgezet, dwars door de Sallandse Heuvelrug. Na het fietsen volgt de afsluitende 5 kilometer hardlopen. Moe gestreden, maar super trots behalen de sporters de finish.

“I did it! Wat was het spannend en vooral hartstikke gaaf. Met een tijd van 1:26:18 rondde ik de 500m zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen af en het smaakt zeker naar meer. Ik ben trots!” – Wessel

Blijvende legacy

De deelname van de Special Olympics sporters aan de Holtense triathlon was een succes. Niet alleen voor de sporters, maar zeker ook voor de organisatie. Er wordt gekeken hoe de G-triathlon een blijvend onderdeel kan worden van deze triathlon klassieker. Hoe mooi is dat!