Uniek sportweekend voor Special Olympics sporters

Afgelopen weekend mochten 12 G-Golfers samen met hun Unified Partners een 9 holes spelen op de Noordwijkse Golfclub. De sporters, afkomstig van Golf & Country Club Liemeer en de Amsterdamse Golf Club beleefden een fantastische middag.

Lees meer

Uniek moment

In Nederland is het inmiddels ruim 8 jaar mogelijk om als G-sporters te golfen. Vanuit de Noordwijkse Golfclub kwam de vraag of zij niet iets voor de G-sporters in Nederland konden betekenen. Natuurlijk kan dat, luidde het antwoord! In aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente én de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn zou het een goede training zijn voor de sporters om te trainen op dé golfbaan van Nederland. Daarnaast natuurlijk heel uniek voor deze G-sporters om op deze top baan te mogen golfen. 

Voor de sporters was het erg spannend om op deze, voor hen, onbekende baan van start te gaan. In groepjes van 4 werden er 6 starts gemaakt vanaf hole 1. Al gauw vonden zij hun draai en kon iedereen zijn/haar golfvaardigheden laten zien. Het werd het een fantastische middag met vele blije gezichten. De dag werd afgesloten met een medaille voor alle deelnemers. Namens de sporters bedanken wij de Noordwijkse Golfclub voor hun gastvrijheid en het organiseren van deze geweldige dag.

Eerste triathlon

De triathlon is een nieuwe sport voor Special Olympics sporters, hetgeen ook betekent dat er weinig mogelijkheden zijn om deel te nemen aan wedstrijden. Triathlonvereniging Triami in Deventer organiseerde afgelopen zondag een sprint triathlon waar Special Olympics sporters aan deel konden nemen in voorbereiding op de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente.

Sporters Wessel, Abiesh, Tim en Jolein gingen individueel van start. Sporters Matthieu en Bjorn startten samen met hun Unified Partner aan de wedstrijd. Een triathlon is een combinatieduursport met drie verschillende sporten; zwemmen, wielrennen en hardlopen. De spint triathlon in Deventer bestond uit 250 meter zwemmen, 10.4 kilometer fietsen en 2.5 kilometer hardlopen.

Alle sporters hebben alles eruit gehaald wat erin zat. Alle trainingen en voorbereidingen hebben duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Het was voor alle sporters en de Unified Partners een fantastische middag.

“Er gebeurt zoveel tijdens de dag; wat ik mooi vond en wat de geest van Special Olympics is; het samen sporten. Matthieu en Dick werden de laatste meters ondersteund door de andere sporters. Kippenvelmoment!”- Wendy Scholten – Technisch Gedelegeerde van Special Olympics Nederland

Namens de sporters bedanken wij triathlonvereniging Triami voor dit podium.