Wie organiseert Special Olympics Nationale Spelen 2024?

Wil jij een sportevenement organiseren dat een bijdrage levert aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking? Dan is dit jouw kans om de Special Olympics Nationale Spelen 2024 te organiseren!

Lees meer

Iedere twee jaar worden de Nationale Spelen roulerend door Nederland georganiseerd. De Special Olympics Nationale Spelen staan garant voor trotse, stralende sporters met blinkende medailles, waarbij elke prestatie wordt gevierd als een overwinning en iedereen de kans heeft om te winnen. Zo’n sportevenement heeft een stimulerende werking om meer mensen met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen én te houden! Met meer dan 2.000 sporters zijn de Nationale Spelen het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Een sportevenement waarbij jong, oud, met en zonder beperking een tijd beleven die ze voor altijd koesteren.

Een lokaal organisatiecomité organiseert de Nationale Spelen onder auspiciën van Special Olympics Nederland. Voor elke editie geldt een bidprocedure en deze staat nu hier online. Gemeenten en andere belangstellende organisaties kunnen tot en met 29 oktober 2021 hun bid indienen bij Special Olympics Nederland.

Om de ambities uit het Nationaal Sportakkoord te behalen is een omslag nodig in ons collectief denken over sporten en bewegen. We dagen je uit om van inclusief denken naar doener te gaan en roepen op om de Special Olympics Nationale Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking in 2024 te organiseren.

Kom in beweging! Zodat iedere Nederlander met plezier een leven lang kan sporten en bewegen! En met iedereen, bedoelen we ook écht iedereen!