Unified teams zeilen voor goud op Kralingse Plas

Zaterdag zeilden 12 unified teams voor goud op de Kralingse Plas in Rotterdam voor de Special Olympics Nationale Unified Sailing Regatta.  

Lees meer

Het evenement werd georganiseerd door Stichting Plons, die zich al jarenlang inzet om mensen met én zonder (verstandelijke) beperking in een zeilboot te krijgen. Organisator, Mark van der Heijden: ”Op deze manier willen we de participatie van deze doelgroepen bevorderen. Plezier, welzijn en het vergroten van het zelfvertrouwen staan daarbij voorop”. Een prachtig voorbeeld van Play Unified!

Een bijzondere vlam

Tijdens de openingsceremonie sprak Marjolein van Weegen, bestuurslid Special Olympics Nederland de deelnemers uit België en Nederland toe: ”Ik weet dat een aantal van jullie heel vroeg zijn opgestaan. Ik hoorde zelfs om kwart over vijf, zodat jullie hier vandaag bij konden zijn. Fantastisch! Allemaal heel veel succes en plezier!” Vervolgens bracht een vrijwilliger samen met #athleteleader Sanne Kuijpers de Flame of Hope, waarmee de vlam werd ontstoken. ”De vlam brandde in een soort kunstwerk van een zeilboot”, vertelt Sanne enthousiast. Ook sprak zij de eed uit ”Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet, ben ik al een winnaar.”

Stevige wind, harde regen en zelfs een omgeslagen boot

Hoewel ’s ochtends nog de vlaggen hingen, trok de wind vlak voor de start aan. Door een stevige wind, harde regen en zelf een omgeslagen boot werden de deelnemers goed uitgedaagd. Aan het einde van de dag kregen zij allemaal een medaille of vaantje uitgereikt waarop een feestelijke barbecue volgde.

Klik hier voor meer foto’s van fotograaf Jan de Kreek.