Reünie Special Olympics Team NL op Olympic Moves

Op vrijdag 7 juni was de reünie van Special Olympics Team NL op Olympic Moves in Papendal. In maart namen zij deel aan de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

Lees meer

Tijdens Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, stak Special Olympics wielrenner Abiesh Ragutash de vlam aan. Dit gebeurde onder het toeziend oog van Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe, Paralympisch kampioen Jeroen Kampschreur en maar liefst 6.000 scholieren!

Samen sporten met medewerkers Coca-Cola

Vrijwilligers van CoCa-Cola Nederland waren ook aanwezig om samen met Team NL te sporten, dat heet #PlayUnified. Vrijwilliger Jos Peeters: ‘Ik heb vandaag geleerd dat je ook met Special Olympics sporters verbroederend samen kunt sporten.” Zeiler Joost Vial vult aan: ”Als je met elkaar speelt, ga je elkaar ook beter leren kennen. Dat beviel heel goed.” 

Verrassingsbezoek Nederlands handbalteam

Na de lunch ontvingen de sporters een prachtig fotoboek van CEWE, waarin hun avonturen tijdens de Special Olympics World Games in Abu Dhabi zijn vastgelegd. Voor de Special Olympics handbalsters volgde nog een grote verassing: een ontmoeting met het Nederlands dames Handbalteam!

Meer foto’s vind je hier op onze facebookpagina.