Athlete leaders gaan online!

Op zaterdag 16 november kwamen de athlete leaders weer bijeen in DeWeerelt van Sport in Utrecht voor een workshop social media en een presentatietraining. 

Lees meer

De athlete leaders zijn geselecteerd om de komende vier jaar de missie van Special Olympics Nederland uit te dragen. Hoe? Door het geven van presentaties op Special Olympics Evenement en op verenigingen, scholen, gemeente of andere organisaties. Een spannend opdracht als je nog nooit eerder gepresenteerd hebt!

Henk Jan Kerkhof laat athlete leaders groeien

Maar met behulp van Henk Jan Kerkoff krijgen zij de vaardigheden om goed te kunnen presenteren steeds meer onder de knie. Hij laat de athlete leaders groeien. Waar Mariëlle eerst nog verlegen naar de grond keek, durft ze nu vaker het publiek in te kijken.

De vorige bijeenkomst lag de nadruk op; hoe bereid je je voor, hoe sta je, hoe gebruik je je stem, wat doe je als je zenuwachtig bent? Henk Jan: In deze bijeenkomst heb ik de athlete leaders nog meer laten oefenen; aan elkaar vragen stellen en antwoorden aan de héle groep. Ook empowerment kwam aan de orde, ”Waar ben je het meest trots op?” of ”Wat zijn je dromen”, een belangrijk onderdeel om met zelfvertrouwen op een podium te kunnen staan.

Ook mochten de athlete leaders et behulp van video-opnames van hun presentaties laten zien waar ze het afgelopen jaar allemaal in actie waren geweest. Juan Andres: ”Ik heb gepresenteerd voor 80 medewerkers van het Rijksmuseum. Dat was heel gaaf!”

Voor iedereen een leuk online leven!

Op het programma stond ook de workshop van Sonja Heijkamp en Joyce Graafhuis van de TweetFabriek. Beide werkzaam voor zorginstelling Amerpoort waar zij alle lagen van de organisatie adviseren op het gebied van social media, waaronder cliënten met een verstandelijke beperking. Een onderwerp dat bij deze doelgroep vaak vergeten wordt, terwijl iedereen een leuk online leven verdient! Ook organiseerden zij dit jaar voor het eerst de Special Media Awards in Beeld & Geluid in Hilversum. Dé awards voor de beste mediamakers met een verstandelijke beperking.

”Social media is een onderwerp dat vaak vergeten wordt onder deze doelgroep, terwijl iedereen een leuk online leven verdient!”

Wat is wel leuk en niet leuk?

In het eerste deel werd aan de hand van afbeeldingen besproken wat wél en niet leuk is aan social media. Daar werd over gepraat. Emoticons zijn leuk, online pesten of op je mobiel kijken als je op visite bent niet, maar een aantal afbeeldingen kenden ook een grijs gebied, zoals je locatie delen of online winkelen. Ook was er aandacht voor ”balans”, want teveel achter je computer of smartphone is niet goed voor je ogen!

Aan de slag met een selfiestick

Ook bekeken de athlete leaders elkaar social media accounts. Hoe zouden zij deze kunnen inzetten in hun rol als athlete leader? Wat vertel je wel en wat niet? Wat breng je beeld? Allemaal vragen die besproken werden. Natuurlijk was er ook nog tijd voor een stukje praktijk. Sanne is zo enthousiast dat ze aan het einde roept: ”Als ik thuis ben ga ik gelijk een vlogcamera kopen!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#athleteleaders #specialolympicsnederland #specialolympics #socialmediatraining #

Een bericht gedeeld door Glas M 1998 (@glas.m) op