Terugblik op zesde editie Regionale Spelen in Groningen

16 jun 2019

Op 15 juni vond de zesde editie van de Special Olympics Regionale Spelen in Groningen plaats. Ruim 750 sporters gingen de sportieve strijd met elkaar aan in 14 takken van sport. Tijdens een regenachtige ochtend openden wethouder Inge Jongman en de Commissaris van de Koning René Paas samen met sporters Bart, Mariëlle en Ronald de Regionale Spelen. ‘‘Ik wens iedereen een mooie sportieve Special Olympics, waarbij iedereen uiteindelijk een winnaar is”, aldus René Paas. Sporter Odette leerde Inge Jongman ook nog wat je tegen jezelf kunt zeggen voor een spannende wedstrijd ”Ik kan het. Ik wil het. Ik doe het NU”.  Ik kan het. Ik wil het. Ik doe het Nu. Nieuw op het programma: golf ”De Brug Provincie Groningen organiseert de grootste Special Olympics Regionale Spelen van Nederland’, vertelt Eddy Largo trots, die zich al jaren inzet voor het evenement. En daar komt nogal wat bij kijken. Ruim driehonderd vrijwilligers waren afgelopen weekend in de been om alles in goede banen te leiden. Dat het al jaren goed gaat, geeft de organisatie een goed gevoel. We kijken ieder jaar of we andere sporten kunnen toevoegen’, zegt hij. ‘Dit jaar is bijvoorbeeld golfen nieuw. We mogen trots zijn dat we […]