Special Olympics sporters spreken op UEFA seminar

Dinsdag 31 juli spraken drie Special Olympics sporters over de impact van Special Olympics en voetbal op hun leven tijdens een UEFA seminar op de KNVB-campus in Zeist.  Er waren 60 vertegenwoordigers van sportbonden uit verschillende landen om samen te kijken wat er nodig is om voetbal voor iedereen mogelijk te maken. In een grote sporthal werden demonstraties en uitleg gegeven over amputatievoetbal, blindenvoetbal,  rolstoelvoetbal en Special Olympics. Special Olympics sporters aan het woord Special Olympics ambassadeur Lize Weerdenburg vertelde: ”Ik heb veel medailles gewonnen met atletiek en shorttrack. Ik ben het meest trots op mijn twee gouden en zilveren medaille van de Special Olympics World Games in Idaho. Ook heb ik als ambassadeur in veel landen presentaties gegeven over wat Special Olympics voor mij heeft betekend. Dit heeft mij heel veel zelfvertrouwen gegeven en zelfstandiger gemaakt en daar word ik gelukkig van”. Special Olympics voetballers Bernd Derksen en Nick van der Heijden vertelden over hun deelname aan de  Special Olympics World Games in Los Angeles 2015. Bernd: ”We hebben daar op de tweede plek geëindigd! Voor Bernd is voetbal een belangrijk onderdeel in zijn leven: ”Bij mijn vereniging heb ik veel vrienden gemaakt die ik ook na de trainingen zie. Ik ben […]

Deel dit bericht