Vrijdag 16 juni – Op verkenningstocht

Berlijn is een grote stad, een hele grote stad. Door de organisatie zijn diverse shuttlebussen ingezet om de sport locaties te bereiken, maar met het openbaar vervoer gaat dat ook heel goed. Vandaag is het voor alle teams tijd om de sport locatie te bezoeken en alle hoofdcoaches hebben hun eerst meeting op locatie om regels, planningen en andere belangrijke zaken door te nemen.

Het mediateam neemt een kijkje bij Messe, daar zit namelijk ook het mediacentrum en vindt de openingspersconferentie plaats met de ‘grote baas’ Timothy Shriver. Messe is een groot congrescentrum, qua omvang vergelijkbaar met de Jaarbeurs Utrecht, Rai Amsterdam en Ahoy Rotterdam bij elkaar. Althans, zo voelt het. De ruimtes zijn enorm. Diverse sporten staan hier op het programma, waaronder judo en gymnastiek.

Al gauw stromen de appjes binnen van alle teams die hun locatie gevonden hebben! Ondanks dat het Host Town erg leuk was en ook heel belangrijk was voor het team, is het nu ook heel fijn dat het écht gaat worden. We zijn in Berlijn, we hebben de locatie gezien, hier gaat het gebeuren. Uiteraard brengt dat ook de nodige spanning met zich mee, maar ook dat hoort erbij.

De zwemmers op locatie. Nicole heeft voor het eerst gestart van een officieel startblok, wat een overwinning!
De hockeyers vóór het Olympisch Stadion!
De judoka’s bijna op het podium. “We wilden even proberen hoe het zou voelen op het podium van de prijsuitreikingen, maar hopelijk komen we daar deze week wel achter!”
Lotte in de regen op de green. “Het is een prachtige baan, dus het was ondanks de regen geen straf om vandaag te trainen!”
De zeilers hadden vandaag hun zwemtest. Iedereen is geslaagd, dus kom maar op met de wedstijden. “Het water was prima van temperatuur!”
Harmen (HOD) mocht vanavond in de stromende regen de generale repetitie doen voor de openingsceremonie. Hij liever dan wij. Wij doen het morgen wel met mooi weer ;-)!

Tegen het einde van de middag/begin van de avond druppelen de teams het hotel weer binnen. Vanavond een rustige avond, indrukken verwerken en voorbereiden op de dag van morgen. De dag van de grote openingsceremonie in het Olympisch Stadion. De foto’s die we gezien hebben van het stadion zien er geweldig uit en iedereen heeft er dan ook ontzettend veel zin in. Tot morgen!

Direct naar