Dinsdag 13 juni – Host Town in full swing

Al vroeg verschijnen de eerste sporters bij het ontbijt. De een helemaal fris uitgeslapen, de ander moest toch even wennen aan de kamer en het bed. Desalniettemin is de sfeer goed en heeft iedereen zin in de eerste dag van ons Host Town programma. Maar eerst wordt er nog uit volle borst gezongen voor onze jarige Lotte! Om 9:30 uur staan twee bussen klaar om ons naar een sportlocatie te brengen. Daar wacht een groep sportstudenten en sportleraren op ons. Om iedereen aan elkaar voor te stellen wordt een soort stoelendans ingestart. Niet met stoelen, maar bij het stoppen van de muziek stelt iedereen zich voor aan degene naast je. Een super leuke speelse manier om het ijs te breken. Daarna worden de spieren opgewarmd met een leuke dans.

In twee groepen worden verschillende spellen gespeeld en dit gaat gepaard met een hoop plezier. Iedereen doet enthousiast mee en ook de studenten genieten zichtbaar van het samen in beweging zijn met onze groep sporters.

Het middagprogramma bestond uit een bezoek aan de dierentuin van Münster of een culturele stadswandeling door het centrum van Münster. De stadswandeling was voorbereid door een groep studenten. Op het centrale plein leren wij over de geschiedenis van de stad, de betekenissen van belangrijke klokken en ornamenten in de grote St. Paulus-dom van Münster. Daarna brachten wij een bezoek aan de oudste bakkerij van Münster waar wij verschillende broodtypen mochten proeven. Als afsluiting een ijsje en toen terug naar het hotel.  

Studenten begeleiden de stadswandeling door Münster.

Aan de andere kant van de stad in de dierentuin leken de dieren ook wat last te hebben van de zomerse temperaturen, want ze waren erg rustig. Wel mochten de sporters de olifanten verfrissende komkommers voeren. Wel twee tegelijk, want ander zuigt de slurf niet vacuüm. Weer wat geleerd 😉

Nick en Alma voeren de olifant.

Leuk weetje: de studenten die ons Host Town programma begeleiden zijn van een opleiding die in het teken staat van de internationale betrekkingen tussen Duitsland en Nederland. Belangrijk onderdeel van die opleiding het leren van de Nederlandse taal. En dus lukt het hun bijna allemaal om ons in het Nederlands rond te leiden en te helpen. Super fijn!

Voor het avondprogramma werden we verwacht in het GOP Varieté-Theater Münster. Voor sommige sporters was het even wennen dat de tafelindeling al was gemaakt en dat iedereen gemixt door elkaar zat. Toch bleek het al snel een gouden zet, want aan alle tafels barste de gespreken los en werd er de hele avond met elkaar gelachen. Tussen het eten door genoten we van een prachtige spektakel op het podium waar nog lang over na word gesproken. Al met al een fantastische dag in Münster. Op naar morgen!

Direct naar