Maandag 12 juni – De dag van vertrek

Het is maandag 12 juni, de dag van vertrek is eindelijk aangebroken. Maanden is er naar deze dag toegewerkt en naar uitgekeken. Al om 5:30 uur komen de eerste appjes binnen met blije en toch ook gespannen koppies ‘We zijn onderweg!’. Langzaam kleurt Amersfoort Centraal station oranje en in de Eenhoorn verzamelen de sporters, coaches, familieleden en andere belangstellenden zich voor het officiële afscheid. Rondlopend door de zaal valt het op dat iedereen blij is om elkaar weer te zien, de sfeer is goed en in de ogen zie je de realisatie dat het nu toch echt allemaal gaat beginnen.

Voorzitter van het bestuur Ruud Verbunt spreekt de sporters nog een keer toe en na de laatste bemoedigende woorden wordt Special Olympics Team NL én de vlag officieel overgedragen aan Head of Delegation Harmen. Torch Run Nederland en Athlete Leader Wessel brengen vervolgens samen de Flame of Hope naar binnen. Wessel draagt vervolgens de vlam over aan Hockeyer Sem. Met de vlag én de vlam overgedragen aan Special Olympics Team NL kan de reis naar de World Games écht beginnen.

Harmen (HOD) met de vlag. Foto: Bart Weerdenburg

Met gespannen gezichten maar bovenal super trots lopen de sporters door de oranje erehaag het station binnen. Na maanden van voorbereidingen, trainingen en teambuilding komt nu ineens het besef dat dit fantastische avontuur nu echt van start gaat. Fantastisch om te zien hoeveel mensen de ploeg succes kwamen wensen. Dat deed iedereen zichtbaar veel goed!

Op het perron was er even rustig de tijd om wat te drinken en daarna op naar de trein. Onder luid gejuich kwam onze trein, mét een speciaal door NS Internationaal bestickerde locomotief, het perron op rijden en kon de treinreis beginnen.

Sporters lopen door de oranje erehaag op het stationsplein. Foto: Bart Weerdenburg

De treinreis was warm en duurde vanwege vertraging iets langer dan verwacht. Ondanks dat was de stemming in de trein opperbest. Sporters kletste eindeloos met elkaar, snoepjes werden uitgedeeld en het zelfgeschreven liedje van zwemmer Patrick werd meermaals gezongen én meegezongen!

In Host Town Münster wachtte ons een warm welkom. Het ontvangstcomité stond ons op te wachten met een drankje en wat lekkers, waarna wij onze weg vervolgde naar ons hotel. Nadat iedereen was geïnstalleerd op de hotelkamers en zich even had opgefrist, werden wij met bussen naar het centrum van Münster gebracht. In de Friedessaal werden wij opgewacht door de burgermeester van Münster en mochten wij de zaal bekijken waar in 1648 het vredesverdrag is ondertekend dat Nederland onafhankelijk verklaarde. Na een diner met rondom uitzicht over de stad, was het wel mooi geweest. Vandaag was een intensieve, warme, maar mooie dag. Een fantastisch begin van dit grensverleggende en levensverrijkende avontuur. Op naar meer! Voor nu welterusten.

Tot zover voor vandaag. Tot morgen!

Direct naar