Athlete Leaders geven het stokje door

Athlete Leaders zijn sporters die een ambassadeursrol vervullen voor Special Olympics Nederland. Zij geven door het hele land presentaties, spreken sporters toe tijdens evenementen en zijn een voorbeeld voor vele sporters met een verstandelijke beperking in Nederland.

Lees meer

De filosofie van Special Olympics Nederland is om zoveel mogelijk sporters de kans te bieden om zich te ontwikkelen en te groeien door middel van sport. Athlete Leaders krijgen een korte opleiding aangeboden, de Athlete Leadership Academy. Deze opleiding geeft de Athlete Leaders alle handvatten en basisvaardigheden die nodig zijn om een ambassadeur voor Special Olympics Nederland te zijn. De afgelopen jaren hebben onze Athlete Leaders talloze mensen geïnspireerd met hun persoonlijke verhaal, hun sportieve prestaties en adviezen. Voor zes van hen liep eind 2023 de termijn af. Tijd om andere sporters een kans te bieden om Athlete Leader te worden. Eind vorig is er daarom een oproep geplaatst om nieuwe Athlete Leaders te vinden. Na een sollicitatieprocedure zijn zeven nieuwe Athlete Leaders aangesteld voor de komende vier jaar.  

Uniek samenkomen

Afgelopen weekend stond een uniek samenkomen op de agenda. De vertrekkende Athlete Leaders én de nieuw aangestelde Athlete Leaders kwamen bijeen om kennis te maken en ervaringen te delen. Tijdens een potje bowlen maakte de Athlete Leaders kennis met elkaar en met het begeleidende team vanuit Special Olympics Nederland. Tijdens een gezamenlijk diner werd stilgestaan bij het afscheid van Athlete Leaders Lize Weerdenburg, Matthijs van Doorn, Wessel Everloo, Sanne Kuijpers, Juan Andres de Koning en Suzanne van den Einden-Brok. Met een lach en een traan werd terug geblikt op mooie jaren en een geweldige leercurve.

“Ik vind het heel jammer dat wij afscheid moeten nemen, maar ik ben blij dat nu andere sporters de kans krijgen om te leren en te groeien zoals wij dat hebben gedaan!”, – Athlete Leaders Suzanne en Sanne

Athlete Leader Matthijs krijgt een certificaat en foto’s als herinnering uitgereikt. Foto Jan Weerdenburg.

Warm welkom

Tegelijkertijd werden de nieuwe Athlete Leaders warm onthaald en voor zover mogelijk bijgepraat over wat hen te wachten staat. Over een aantal weken staat de eerste bijeenkomst voor de ‘Athlete Leader Commissie’ gepland. Daarna zullen we alle Athlete Leaders uitgebreid aan jullie voorstellen. 

“Het is prachtig dat de sporters deze kans krijgen. Ik heb mijn zoon ontzettend zien groeien!” – Moeder Juan Andres

Interesse in een presentatie van een Athlete Leader bij jouw bedrijf, vereniging, school of instelling? Neem contact op met Marijke Boessenkool-Blok!