Trainingsdag stoomt sporters Special Olympics Team NL klaar voor World Games

Met een kleine 12 weken voor vertrek naar de World Games 2023 in Berlijn kwam Special Olympics Team NL afgelopen weekend bij elkaar voor een trainingsdag. Met elkaar werkten zij aan teambuilding, zelfstandigheid, zelfvertrouwen en oefenden zij een speciale kampioenen dans.

Lees meer

Ik kan het!

Als voorbereiding op de presentaties die de sporters gaan geven voor Play Unified op School, luisterden zij aandachtig naar de presentatie van Athlete Leader Juan Andres de Koning. Naast een interessante presentatie gaf Juan tips en hielp de sporters hun eigen presentatie voor te bereiden.

Acteur Peter Faber zorgde met een inspirerend verhaal voor geloof in eigen kunnen. “Iedereen hier is een kampioen”, begon Peter zijn verhaal. Aandachtig luisterden de sporters naar de empowerment training. Aan het einde scandeerde de zaal vol kampioenen luidkeels hun nieuwe motto “Ik kan het. Ik wil het. Ik doe het. NU!”

Peter Faber tijdens zijn empowerment training

Als een kampioen

Judo coach Jan Rust onderwierp de sporters aan een weerbaarheidstraining. Wat zijn mijn grenzen en hoe geef ik die aan? Aan de hand van diverse teambuilding- en weerbaarheidsoefeningen leerden de sporters voor zichzelf op te komen.  “Ik weet nu beter hoe ik voor mijzelf kan opkomen’, zegt één van de zwemmers na afloop.

Onder leiding van dans coach Lolkje gooiden de sporters hun heupen los op de vrolijke klanken van het K3 lied ‘Kampioen’. Niet alleen de sporters, maar ook de coaches én Kees Konijn deden vol enthousiasme mee en al snel had iedereen de danspasjes onder de knie.

Plezier tijdens het dansen

Stralende teams

Special Olympics Team NL 2023 zal in Berlijn Nederland vertegenwoordigen en daar hoort natuurlijk een mooie teamoutfit bij. Heel gefocust werden alle kledingstukken en schoenen gepast zodat niets aan het toeval wordt overgelaten. En als klapstuk werd van elk team een nieuwe teamfoto gemaakt. De komende weken worden op de social media kanalen van Special Olympics Nederland alle teams en sporters voorgesteld. Hou de kanalen goed in de gaten om alles te weten te komen over deze kampioenen!

Benieuwd naar de foto’s van de trainingsdag? Kijk op onze Facebook pagina.

Lees alles over de Special Olympics World Games 2023 op onze website.