Toyota maakt Impossible Moments waar

Tijdens de afgelopen editie van de Rotterdam Marathon liepen 22 Toyota medewerkers mee om aandacht te vragen én geld in te zamelen voor Special Olympics Nederland. Afgelopen maandag kregen wij een mooie cheque overhandigd.

Lees meer

Rotterdam marathon

In zes verschillende teams werd de Rotterdam Marathon gelopen. Vol overtuiging en commitment zijn de teams aan het trainen gegaan voor de Marathon. “Alleen ga je sneller, samen kom je verder!”. Ik koppel al jaren hardlopen aan gezamenlijk optrekken met mensen om geld in te zamelen voor goede doelen. Ik ben erg trots op de collega’s, die zich vol enthousiasme op de Rotterdam Marathon hebben gestort voor Special Olympics Nederland!”, vertelt loper Xander van Iperen

Terug geven aan de maatschappij

In het oprichtingsmanifest van Toyota staat dat, in ruil voor het geld dat Toyota verdient aan de maatschappij, er iets terug moet worden gegeven aan de maatschappij. Daarmee streven zij naar een perfecte harmonie met de wereld. Een betere wereld begint immers bij jezelf.

“Toyota is wereldwijd partner van Special Olympics. We geloven dat sport levens kan veranderen, mensen samenbrengt en bijdraagt aan een maatschappij waarin iedereen meedoet. Samen verschuiven we de focus naar wat atleten wel kunnen in plaats van niet. Het gaat om het aangaan van uitdagingen en waarmaken van dromen. Start Your Impossible!”, aldus Nicole Groeneveld van Toyota Nederland

Lize tijdens haar presentatie samen met Ragna. Foto: Jan Weerdenburg

Athlete Leader Lize mocht de cheque namens Special Olympics Nederland in ontvangst nemen. Samen met directeur Ragna Schapendonk was zij aanwezig tijdens de wekelijkse ‘koepeltalk’ van Toyota. Elke maandag heeft Toyota een koepeltalk waarbij alle medewerkers worden geüpdate over de organisatie. Lize gaf een presentatie over Special Olympics, het belang van sport en haar overwinningen. “Wij kunnen ons geen betere partner wensen en zijn dan ook ontzettend trots op deze samenwerking. Het opgehaalde geldbedrag komt ten goede aan de uitzending van Special Olympics Team NL naar de World Games in Berlijn”, aldus Ragna. Op 12 juni vertrekt de ploeg naar Duitsland om hun dromen waar te maken en hun talenten te tonen op een wereldpodium.

Klik hier voor meer informatie over de deelname van Special Olympics Team NL aan de World Games 2023 in Berlijn.