Special Olympics Team NL op weg naar glorie

55 Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking zijn op weg naar het grootste inclusieve sportevenement van 2023: de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn.

Lees meer

Vanochtend vond bij Amersfoort CS de formele ploegoverdracht van Special Olympics Team NL plaats door Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland, aan Harmen Bijsterbosch, Head of Delegation. Vervolgens nam burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius het woord om alle sporters heel veel succes te wensen, maar “een medaille maakt niet uit, als je jezelf maar blijft verbeteren. Als je dat doet, dan is de medaille een bonus“.

Special Olympics Team NL

Voor velen is het de eerste grote reis van hun leven. In Berlijn zullen zij de unieke kans krijgen; Nederland met trots vertegenwoordigen en hun vaardigheden en talenten laten zien op een wereldpodium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft voor de rest van hun leven.

Ruim 70.000 toeschouwers en miljoenen kijkers

De sporters hebben eerst een “Host -Town”- programma in Münster, waar zij kunnen acclimatiseren en vooral de Duitse cultuur beter leren kennen. Op 15 juni vertrekt Special Olympics Team NL richting Berlijn waar op 17 juni de World Games officieel van start gaan met een spectaculaire openingsceremonie. Daar presenteren Special Olympics Team NL en de andere 7000 sporters zich in een atletenparade. Ook wordt de Flame of Hope aangestoken en de eed “Let me win. But if I cannot win, let me brave in the attempt” uitgesproken. Dit gebeurt onder het toeziend oog van ruim 70.000 toeschouwers en miljoenen kijkers die de opening live via ESPN volgen.

Benieuwd naar de foto’s van vandaag? Hou onze Facebook pagina in de gaten!