Stralende gezichten tijdens Nationaal Sneeuwsport Evenement

Afgelopen weekend vond het Special Olympics Nationaal Sneeuwsport Evenement plaats. Na eerdere afgelastingen van het evenement was het fantastisch om zoveel sporters actief te zien bij de Schans in Uden.

Lees meer

In de stralende ochtendzon kwamen deelnemers uit heel Nederland aan bij de wedstrijd locatie. Maar liefst 52 sporters stonden te trappelen om in actie te komen. Onder begeleiding van Torch Run Nederland werd de Flame of Hope door snowboarder, én zeiler van Special Olympics Team NL 2023, Sven binnengedragen. Na het ontsteken van de vlam en de bemoedigende woorden van de organisatie maakten de sporters zich gereed om van start te gaan.

Torch Run Nederland met de vlam

Sneeuwsport in Nederland

Op het programma stonden drie sneeuwsporten; langlaufen, skiën en snowboarden. We hebben in Nederland dan wel geen hoge besneeuwde bergen en lange skipistes, maar dat betekent niet dat je deze drie disciplines niet kan beoefenen. Bij de langlaufers stonden acht deelnemers aan de start. Voor de meeste langlaufers was de baan bekend terrein en werd het een spannende race. De tijden lagen ontzettend dicht bij elkaar en dat maakte de finale wedstrijd extra spannend.

Skiërs van Il Primo staan klaar voor de start

Ook de snowboarders waren erg aan elkaar gewaagd. Zes snowboarders kwamen in actie in een beginners en gevorderden groep. Mooi om te zien dat twee zeilers van #SOTeamNL2023, Sven en Quirine, met net zoveel passie op hun snowboard in actie komen. Ook bij het snowboarden spannende races en veel sportiviteit.

De meeste deelnemers kwamen in actie op het onderdeel Alpine Skiën. Bijna alle Nederlandse verenigingen waren vertegenwoordigd. De beginners, gevorderden en ver gevorderden skiërs gingen allen van hetzelfde parcours af. Tijdens de divisioning wedstrijden bleken de beginners zo goed te zijn dat zij voor de finale wedstrijden ingedeeld werden bij de gevorderden. Fantastische prestatie! Ook bij dit onderdeel kwam een sporter van #SOTeamNL2023 in actie, Friso kan naast hard lopen ook super goed skiën!

“Het weer was fantastisch, de organisatie verliep geweldig met als gevolg dat heel veel unieke mensen een super dag hebben beleefd”, aldus een trotse vader

Afsluiting van een zonnige dag

Net voor de prijsuitreiking kregen alle deelnemers én coaches nog de kans om deel te nemen aan een Zumba clinic. Vol enthousiasme gooiden iedereen zijn heupen los. Na de prijsuitreiking gingen alle sporters stralend, moe en trots huiswaarts.

“We zijn heel trots om dit evenement weer te kunnen organiseren voor deze sporters. De hele dag verliep heel ontspannen en zo hebben wij als organisatie ook ontzettend kunnen genieten”, aldus de organisatie

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen.