Sportiviteit en plezier tijdens Regionale Spelen in Wijhe

Afgelopen zaterdag vonden de Special Olympics Regionale Spelen plaats in Wijhe. De sporten handbal, voetbal en zwemmen stonden op het programma. Al tijden werd door sporters, met name de sporters van de organiserende Sallandse Sportploeg, naar deze dag uitgekeken.

Lees meer

Officiële opening

De Flame of Hope werd door een groep g-hardlopers van AV Salland, begeleid door Torch Run Nederland naar Sportpark Wijhe gebracht. Een indrukwekkend gezicht. Nadat de vlam binnen werd gebracht kon het officiële deel van de opening beginnen. Athlete Leader Sanne sprak de sporters toe en gezamenlijk werd de Eed uitgesproken. Maaike Smit sprak namens het bestuur van Special Olympics Nederland bemoedigende woorden en wenste de sporters veel succes en plezier. Na het hijsen van de vlag werd de vlam aangestoken en konden de Regionale Spelen beginnen.

Bestuurslid Maaike Smit spreekt, onder toezicht van Kees Konijn, de sporters toe.

Sportiviteit en plezier

Na sportieve divisioning wedstrijden in de ochtend, werd er in de middag gestreden om de medailles. Het zwemmen vond plaats in een buitenbad en dat leek de sporters niets te deren. “Nat worden we toch!” lacht een sporter. Het is voor de meeste zwemmers even wennen aan de kou, maar ze staan gefocust aan de start, gebrand op een goed resultaat.

Wielrenner Tim van Special Olympics Team NL deed een paar dagen na terugkomst uit Berlijn mee aan het onderdeel zwemmen. Hij behaalde twee gouden medailles. Eigenlijk was hij veel te moe, maar met deze twee medailles op zak vond hij het toch wel weer geweldig!

Actie in het buitenzwembad.

Naast de drie sporttoernooien stond badminton stond als demonstratiesport op het programma. Leuke manier om kennis te maken met deze sport. Tijdens de lunchpauze was er een muzikaal optreden van de ‘Droadnoagels’. Ondanks de regen die dag waren alle deelnemers zichtbaar aan het genieten. “Het was genieten om iedereen in actie te zien. En wat zijn we zonder al die coaches en vrijwilligers. Die verdienen een groot compliment!”, aldus voorzitter van de Sallandse Sportploeg Wendy Scholten.

Regionale Spelen in de media: Salland1

Uitslagen

Bekijk op deze pagina de uitslagen