Stralende sporters tijdens Regionale Spelen in Almere

Afgelopen zaterdag kwamen vele sporters in actie tijdens de Special Olympics Regionale Spelen in Almere. Vol enthousiasme kwamen de sporters in alle vroegte aan bij de Topsporthal in Almere. Vier sporten stonden op het programma; bocce, dans, handbal en hockey.

Lees meer

Dansers van United Dance Almere warmde het toegestroomde publiek en de sporters op de tribune op met een spectaculair optreden, waarna de officiële openingsceremonie begon. Diverse mensen kwamen aan het woord, waaronder Athlete Leader Imra. Zij vertelde in een korte speech waarom sporten zo belangrijk is en hoe leuk het is om deel te nemen aan evenementen als deze. Wethouder Maaike Veeningen en Kees Konijn hesen samen de vlag, waarna Torch Run Nederland binnen kwam met de vlam. Super COOL sporter Christa liep trots voorop met de Flame of Hope en onder begeleiding van brandweer en politie werd de Special Olympics vlam aangestoken. Na het uitspreken van de Eed werd het evenement officieel geopend door de wethouder.

Na een gezamenlijke warming-up gingen alle sporters naar hun eigen zaal om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijden. Waar de één gespannen aan de start verscheen, stond een ander vol zelfvertrouwen klaar om in actie te komen. In alle zalen hing een goede sfeer en barstte de sporters van energie. Los van het sportprogramma waren er nog diverse ‘side-events’ waar de sporters aan mee konden doen. Zo kon je zelf je shake fietsen, rolstoelbasketballen of een fittest doen. Ook de inmiddels beroemde zingende ijscoman deelde heerlijke ijsjes uit aan de sporters.

Na afloop van de sportwedstrijden werden vele medailles en vaantjes uitgereikt. Mening traantje werd gelaten, door de spanning en de blijdschap. Winnen of verliezen, sporters staan altijd voor elkaar klaar om samen te vieren of te troosten. Een prachtig gezicht!

De organisatie en alle vrijwilligers bedankt voor een geweldig evenement. Jullie hebben onze sporters een podium gegeven om op te stralen!

Foto’s en media

Bekijk de diverse fotoalbums op Facebook met foto’s van Danny van Kolck en Wim Messink.

Omroep Flevoland was ook aanwezig en maakte deze reportage.

Uitslagen

De uitslagen volgen zo snel mogelijk.