Univé supporter van Special Olympics Nederland

Special Olympics Nederland en Univé hebben de handen ineen geslagen om sporten en bewegen voor iedereen mogelijk te maken. Als Supporter van Sport ondersteunt Univé lokale, regionale en landelijke sportinitiatieven.

Lees meer

Kick-off tijdens Special Olympics Regionale Spelen Breda & Tilburg

In navolging op het succesvolle partnerschap rondom de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente, werd tijdens de Regionale Spelen in Breda & Tilburg de samenwerking met Univé opnieuw bekrachtigd. “Bij Univé vinden we het belangrijk dat mensen bewegen. Je voelt je gewoon beter dan. Fanatiek sporten hoeft echt niet, drie keer per week wandelen is ook mooi. We willen sporten voor íedereen mogelijk maken, daarom leveren we graag een bijdrage aan dit soort evenementen. Toen ons bekend werd dat de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda en Tilburg zouden plaatsvinden, besloten we dan ook direct partner te willen worden. Het is een prachtig sportfeest.”, aldus Francis Pickott – Lid van de raad van bestuur Univé Zuid-Nederland.

Naar aanleiding van de Regionale Spelen in Breda & Tilburg schreef NRC het volgende artikel:

‘Sport vergroot je zelfvertrouwen’

Supporter regionale evenementen

Bij Univé ligt de focus niet enkel op de grote landelijke evenementen, maar juist ook regionaal en lokaal. “Want het is zo belangrijk dat mensen dichtbij huis sport kunnen beleven.”, aldus Univé. Jaarlijks organiseert Special Olympics Nederland diverse regionale evenementen. Regionale Spelen of een Regionaal evenement is voor alle sporters met een verstandelijke beperking toegankelijk, ook zorginstellingen en scholen kunnen zich inschrijven. Dit om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking op verantwoorde wijze aan het sporten te krijgen én te houden.

Dit najaar staan nog twee grote evenementen op de agenda waar Univé event partner van is; komend weekend de Invitational Sailing Regatta in Rotterdam waar zeilers met én zonder verstandelijke beperking samen in actie komen op het water. Op 21 oktober worden de Regionale Spelen in Almere georganiseerd voor de sporten bocce, dans, handbal en hockey.

Bekrachtiging van de samenwerking tijdens de Regionale Spelen in Breda & Tilburg

Nationale Spelen 2024

In aanloop naar de Nationale Spelen 2024 in Breda & Tilburg komt er een vervolg op de Supporter van Sport video’s gemaakt voor de Nationale Spelen 2022 in Twente. Daarnaast omarmt Univé het familieprogramma rondom de Nationale Spelen 2024 want familie is tenslotte de grootste fan van de Special Olympics sporter. “Bij Univé vragen we voortdurend af hoe we kunnen bijdragen aan de verbinding en samenwerking van mensen met inzet van sport. Niet voor niets zijn we Supporter van Sport: in sport komt alles samen.”

“Sport geeft onze sporters de kans om zich te ontwikkelen op alle fronten en de grenzeloze support en toewijding van familieleden is daarbij ontzettend belangrijk. Het is mooi dat wij samen met Univé ons familieprogramma verder kunnen ontwikkelen en daarmee iets terug kunnen doen voor de belangrijkste supporters en fans van onze sporters.”, aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.   

Foto’s: Special Olympics Nationale Spelen 2024