Wie ontwerpt een nieuwe vlam voor Special Olympics Nederland?

Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking. Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in meer dan 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Traditioneel onderdeel van die sportevenementen is het binnenbrengen van de ‘Flame of hope’ door politie- en brandweermensen van Torch Run Nederland. Toegejuicht door de vele sporters wordt vervolgens de vlam aangestoken.

Lees meer
Natascha Bruers
Sports director

Veiligheid en duurzaamheid

De huidige vlam die gebruikt wordt voor het ontsteken van de vlam is na vele jaren trouwe dienst toe aan vervanging. En daar roepen we graag hulp voor in van studenten van diverse opleidingen in Nederland.

Naast een mooi ontwerp zijn wij bij voorkeur op zoek naar een veilige én duurzame vlam. Special Olympics evenementen vinden in heel Nederland plaats, dus het zou mooi zijn als de nieuwe vlam ook makkelijk te vervoeren is.

Huidige vlam
Voorbeeld van een vlam uit het buitenland

Wie gaat de uitdaging aan?

Wie helpt ons met het ontwikkelen van een nieuwe vlam? Let op; het gaat niet om de Torch (fakkel), het gaat om de grote vlam die met de Torch aangestoken wordt.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Natascha Bruers.