Nieuwe Head of Delegation voor Special Olympics Team NL

Special Olympics Team NL zit momenteel volop in de voorbereiding voor de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn, ’s werelds grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Onlangs is er een wisseling in de staf geweest, waarbij Harmen Bijsterbosch de taak als Head of Delegation overneemt van Marcel van Galen.

Lees meer

Na maandenlange voorbereidingen heeft Marcel helaas zijn opdracht als Head of Delegation terug moeten geven aan Special Olympics Nederland.

Persoonlijke omstandigheden maken dat ik op dit moment niet in staat ben om voor de volle 100% invulling te geven aan de functie van Head of Delegation. Een besluit dat mij zeer zwaar valt maar wel noodzakelijk was”, aldus Marcel.

Van staflid naar Head of Delegation

In 2016 werd Marcel gekozen tot nieuwe Head of Delegation. Tijdens de World Winter Games 2017 in Oostenrijk ging hij mee als staflid om ervaring op te doen, in aanloop naar zijn eerste World Games als Head of Delegation; World Games 2019 in Abu Dhabi. In aanloop naar de World Games 2023 in Berlijn heeft Marcel het team samengesteld en optimaal voorbereid, in samenwerking met Assistent Head of Delegation Natascha Bruers.

Wij vinden het erg jammer dat Marcel het team dit keer niet kan leiden. Wij bedanken hem voor al zijn tijd en energie, mede namens alle Special Olympics sporters die hij door zijn leiderschap de kans heeft gegeven te groeien, te presteren en te stralen”, aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.

Laatste editie voor Marcel

De World Games 2023 zouden voor Marcel de laatste editie als Head of Delegation zijn. “Ik had voor ‘mijn laatste World Games’ een ander scenario in gedachten, maar tegelijkertijd realiseer ik mij dat het hier niet om mij gaat. De sporters staan in juni centraal. Zij gaan een beleving tegemoet die zij nooit meer zullen vergeten! Een beleving die hen naast heel veel plezier ook persoonlijke groei en waardering als mens zal brengen. Waardering waar ook zij ‘recht’ op hebben!

Harmen Bijsterbosch nieuwe Head of Delegation

In oktober 2022 is Harmen Bijsterbosch al geselecteerd als opvolger van Marcel. Harmen ging in eerste instantie als staflid mee naar Berlijn.

Gelukkig heeft Marcel niet alleen de sporters en coaches goed voorbereid in aanloop naar de World Games, ook Harmen is meegenomen in alle besluitvorming. Hierdoor is Marcel er met ons van overtuigd dat Harmen, met ondersteuning van de zeer ervaren staf en coaches, de World Games voor Special Olympics Team NL tot een groot succes zal maken”, aldus Ragna.

Ik ben er van overtuigd dat mijn opvolger Harmen, de coaches en overige stafleden, de World Games voor de sporters tot een succes weten te maken!”, aldus Marcel.

Thijs van Attekum, oud-collega Special Olympics Nederland, zal Harmen’s plek als assistent staf waarnemen.

World Games 2023 in Berlijn

Van 17 t/m 25 juni strijden ruim 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. De 55 sporters en 18 coaches van Special Olympics Team NL zijn in Berlijn actief in 12 takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, hockey, inlineskaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Special Olympics Team NL.
Be a Fan!

De sporters van Special Olympics Team NL zullen Nederland verbazen en taboes doorbreken, want ook sporters met een verstandelijke beperking kunnen strijden. Zij kunnen de hoogste snelheden halen, het grootste sportplezier beleven en bovenal een team zijn. Een team dat, met elkaar, alle sportieve waarden uitdraagt. Zij laten de kracht en kansen voor mensen met verstandelijke beperking op een wereldpodium zien.