Pak je agenda er maar vast bij; deze evenementen staan in 2023 op de kalender!

2023, hét jaar van de Special Olympics World Games in Berlijn. Maar er gebeurt nog zoveel meer. Benieuwd waar onze Special Olympics sporters dit jaar allemaal in actie komen? Bekijk onze bomvolle agenda en kom onze sporters aanmoedigen!

Lees meer
 • 11 maart: Nationaal Sneeuwsport Evenement
  Op zaterdag 11 maart organiseert WSG Uden het Special Olympics Nationaal Sneeuwsport Evenement op de Schans in Uden. Tijdens het evenement staat skiën, snowboarden en langlaufen op het programma.
 • 20 mei: Nationaal Inlineskate Evenement
  Op zaterdag 20 mei organiseert Super Cool Almere het Special Olympics Nationaal Inlineskate Evenement.
 • 4 juni: Regionale Spelen in Breda/Tilburg
  Zondag 4 juni 2023 worden in Breda en Tilburg Regionale Spelen georganiseerd. De Special Olympics Regionale Spelen worden als testcase georganiseerd in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda en Tilburg. In Breda wordt een hockey, tennis en atletiek toernooi georganiseerd. In Tilburg komen de sporten zwemmen, paardrijden en voetbal aan bod.
 • World Games 2023 in Berlijn
  Van 17 t/m 25 juni 2023 vinden de Special Olympics World Games 2023 plaats in Berlijn. Special Olympics Team NL zal ook meedoen op dit wereldpodium en bestaat in totaal uit 86 personen; 56 sporters, 4 Unified Partners, 18 coaches en 8 stafleden. De 56 sporters van Special Olympics Team NL zullen actief zijn in 12 takken van sport; atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, hockey, inline skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.
 • 1 juli: Regionale Spelen in Wijhe
  Op zaterdag 1 juli vinden de Special Olympics Regionale Spelen plaats in Wijhe. In Wijhe staan de sporten handbal en voetbal en zwemmen op het programma. De organisatie is in handen van de Sallandse Sportploeg Raalte.
 • 1-3 september: European Unified Sailing Regatta
  Van 1 t/m 3 september vindt de Special Olympics European Unified Sailing Regatta plaats in Rotterdam.
 • 21 oktober: Regionale Spelen in Almere
  Op zaterdag 21 oktober vinden de Special Olympics Regionale Spelen plaats in Almere. In Almere staan de sporten atletiek, bocce, handbal en hockey op het programma.

Daarnaast komen onze sporters in actie op de triathlon tijdens drie grote triathlon klassiekers in Nederland:

 • 7 mei in Deventer
 • 1 juli in Holten
 • 2 september in Apeldoorn

Hou onze website goed in de gaten voor alle informatie over de evenementen: https://specialolympics.nl/evenementen/

Onze sporters zijn al volop in training en hebben er zin in! Wij kijken ontzettend uit om alle sporters in actie te zien. Kom jij onze sporters aanmoedigen?