De Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg 2024 komen weer een stap dichterbij

Met uitzicht op de savanne presenteerde de Stichting Special Olympics Nationale Spelen Breda en Tilburg 2024 haar nieuwe huisstijl in Safaripark Beekse Bergen.

Lees meer

Onder toeziend oog van haar G-ambassadeurs werden maar liefst tien (partner)contracten getekend en werd er vooruitgeblikt op de Nationale Spelen in juni 2024.

Een groot sportfeest tussen de giraffen en neushoorns

Het nieuwe Safari Hotel van Beekse Bergen was het decor voor een uitgebreid bijpraatmoment van de Special Olympics Nationale Spelen, welke van 14 tot en met 16 juni 2024 in Breda en Tilburg plaatsvinden. In het Safaripark, tegen die tijd omgedoopt tot het Special Olympics Dorp, is er volgend jaar plek voor 2.000 sporters en begeleiders. De organiserende stichting sloot daartoe vandaag de samenwerking af met Beekse Bergen.

Tussen de giraffen en neushoorns was er nog meer mooi nieuws te delen. Waar eerder de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Tilburg en Breda al als founding partners gecommitteerd waren aan de Special Olympics Nationale Spelen, greep de organisatie de gelegenheid aan om 8 nieuwe partners aan zich te verbinden: BrabantSport Fonds, Renova, ESJ Financial Engineering, Holla Legal & Tax, Scheepens – your creative agency, de Plaatjesmakers, Fiore Projecten en Thinc ahead werden op feestelijke wijze gepresenteerd.

Brigite van Haaften, voorzitter van de Stichting Nationale Spelen Breda en Tilburg 2024, en Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur van Special Olympics Nederland, ondertekenen het contract onder toeziend oog van ambassadeurs Jordan en Suzanne. Foto door: Toin Damen.

Inspiratiebron voor Brabant

Gedeputeerde Stijn Smeulders ziet vooral ook een belangrijke rol weggelegd voor de sporters, die gedreven door talent anderen kunnen inspireren: “Ongetwijfeld gaan de deelnemers aan de Special Olympics Nationale Spelen 2024 met hun prestaties anderen motiveren en inspireren om meer te gaan bewegen en sporten. Zowel mensen met én zonder beperking. Deze prestaties zijn een inspiratiebron voor het toekomstig Brabants sporttalent en laten zien dat alles kan ook al heb je een beperking of aandoening.

V.l.n.r. Daan Quaars, ambassadeur Tim, Stijn Smeulders, ambassadeur Tanja, Maarten van Asten en ambassadeur Mirella. Foto door: Toin Damen.

Blijvend nalatenschap in Breda en Tilburg

Van 14 tot en met 16 juni 2024 gaan in Breda en Tilburg 2500 sporters in 21 sporten met elkaar een geweldig sportief weekend tegemoet. Aangevuld met een opening in Breda en een Special Olympics Dorp in de Beekse Bergen, belooft het een groot sportfeest te worden voor de organiserende steden.

Maarten van Asten, wethouder Financiën, Digitalisering, Sport en Evenementen in Tilburg, sprak dan ook met veel trots over het evenement. “Het duurt nog even maar toch tellen we met zijn allen nu steeds meer af naar juni 2024! Als Tilburg zijn we enorm trots dat we een van de twee speelsteden mogen zijn van de Special Olympics Nationale Spelen. Dit geweldige evenement sluit perfect aan bij wie wij zijn: sociaal, inclusief en sportief. We kijken er naar uit dit tijdens de spelen aan iedereen te laten zien!

Beide wethouders zien een belangrijke rol om samen te werken en een blijvende nalatenschap in de steden achter te laten. De grote maatschappelijke waarde werd door wethouder Stedelijke ontwikkeling, Bereikbaarheid, Digitalisering en Sport van Breda, Daan Quaars, dan ook benadrukt:
Super mooi dat we deze editie van de Special Olympics Nationale Spelen samen met Tilburg mogen organiseren. Sporters met een verstandelijke beperking krijgen hier namelijk het podium dat ze verdienen. En dat is belangrijk want het geeft sporters niet alleen zichtbaarheid, maar ook zelfvertrouwen. En onder het motto ‘zien sporten, doet sporten’ verwachten we dat het ook inwoners van Breda aanzet te gaan sporten en bewegen.

Ambassadeurs centraal

De aanwezige G-ambassadeurs van het evenement zijn trots dat hun evenement nu weer een stapje dichterbij komt. Zij zijn actief betrokken en presenteerden aan de ruim 100 aanwezigen het nieuwe logo, de huisstijl en website, die zij mede mochten vormgeven. Ook tekenden zij voor elke partnercontract een “Certificaat van Goedkeuring”, om de samenwerking te bekrachtigen.

Meedoen aan de Regionale Spelen in Breda en Tilburg?

Op 4 juni worden in Breda en Tilburg Regionale Spelen georganiseerd. De Special Olympics Regionale Spelen worden als testcase georganiseerd in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda en Tilburg. Klik hier voor meer informatie.