Tickets openingsceremonie Nationale Spelen 2022 in Twente vanaf vandaag verkrijgbaar

Nog iets meer dan een maand te gaan en dan maken ruim 3.000 sporters en coaches die gaan deelnemen aan de Special Olympics Nationale Spelen Twente (10-12 juni 2022) hun entree in het fameuze FBK-Stadion.

Lees meer

Vrijdag 10 juni 2022 is het atletiekstadion de plek waar de ceremoniële openingsceremonie- en parade gaat plaatsvinden. Een mix van Twentse én Nederlandse aansprekende namen zijn samengevoegd in een programma dat moet uitmunten tot een indrukwekkende ceremonie. De eerste namen worden alvast aangekondigd door de organisatie. De komende periode worden nog meer prominente gasten bekend gemaakt. Er wordt een uitverkocht huis verwacht. Liefhebbers die deze unieke openingsfestijn niet willen missen kunnen vanaf vandaag tickets bestellen, zolang de voorraad strekt.

Ceremoniemeesters Erik Dijkstra en Gregory Sedoc

Het 2,5 uur durende programma dat bol staat van indrukwekkende momenten, belooft een aaneenschakeling van kippenvelmomenten op te leveren. Op de schouders van presentator Erik Dijkstra en Olympisch atleet Gregory Sedoc rust de belangrijke taak om de grande openingsshow groots en meeslepend in goede banen te leiden. Voor Dijkstra is Twente vertrouwd grondgebied. Dijkstra is geboren in Losser en opgegroeid in Glanerbrug. Al jarenlang maakt hij als presentator furore. In onder andere Op1, Tour du Jour, De Jakhalzen en het radioprogramma Bureau Sport weet hij de tongen los te maken. Voor Gregory Sedoc is het FBK-Stadion bekend terrein waarin hij menig record heeft weten neer te zetten als hordespecialist. Na drie Olympiades heeft hij zijn loopbaan opgevolgd bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij bevlogen analist bij de NOS en werkzaam bij de politie.

Torch Run en Eed

Het moment waar het voor de sporters allemaal om draait is het uitspreken van de eed en het ontsteken van de Special Olympics vlam. Dé vlam die vanaf dinsdag 7 juni al door heel Twente gaat reizen. In alle 14 Twentse gemeenten wordt dan al de lokale vlam ontstoken tijdens de zogeheten Torch Run. De laatste etappe is het binnenbrengen van de vlam in Hengelo. Onder begeleiding van Politie en Brandweer – de bewakers van de vlam – wordt de ‘Flame of Hope’ het FBK-Stadion binnengebracht en uiteindelijk ontstoken. Het officiële moment dat de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 officieel voor geopend wordt verklaard.

FEEST! met Ronny Ruysdael

Als alle formaliteiten zijn afgewerkt is het tijd voor feest. Om de voetjes van de vloer te krijgen wordt de échte koning van de polonaise – Ronny Ruysdael – ingeschakeld. Met zijn bekende repertoire gaat hij ervoor zorgen dat niemand meer zal gaat stilzitten op de tribune.

Tickets bestellen

Een unieke gelegenheid waarvan de organisatie verwacht dat het een uitverkocht FBK-Stadion gaat opleveren. Al vele tickets zijn vergeven aan familieleden van de sporters, vrijwilligers en sponsoren. Vanaf vandaag worden de resterende tribuneplaatsen in de verkoop aangeboden. Op de website www.specialolympic2022.nl kunnen de tickets – zolang de voorraad strekt -voor € 5,- per ticket besteld worden.