Gezocht: Projectleider Play Unified

Special Olympics Nederland zoekt een projectleider Play Unified die zich wil inzetten voor een inclusieve samenleving en mogelijkheden ziet voor het creëren van een ‘Unified Generation’. Een generatie jonge mensen die de weg vrij maken voor een toekomst vol begrip, respect en inclusie.

Lees meer

Special Olympics Nederland

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging die in meer dan 190 landen het gehele jaar door zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sport.

Iedereen moet kunnen sporten op zijn of haar eigen niveau en plezier staat voorop! Via sport wil Special Olympics de persoonlijke ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking stimuleren, het zelfvertrouwen en de eigenwaarde vergroten en bijdragen aan een positieve beeldvorming. Kortom Special Olympics: Changing lives! Changing behavior!

Play Unified

Om de positie van mensen met een verstandelijke beperking in onze samenleving te verbeteren is om te beginnen meer ontmoeting en begrip nodig. Sport is bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen. Play Unified staat voor het realiseren van die ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het gaat daarbij niet om het winnen, maar om het samen sporten en van elkaar leren op school en op de club. Zie www.playunified.nl

Wie zoeken wij

Wij zoeken een projectleider Play Unified die zich wil inzetten voor een inclusieve samenleving en mogelijkheden ziet om een Unified Generation (een generatie die inclusief denkt en doet) te creëren. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de programma’s Play Unified op school en Play Unified op de club in aanloop naar de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn en Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda en Tilburg.

Jouw taken

Jouw taken bestaan voornamelijk uit het verkopen, plannen, coördineren en uitvoeren van de programma’s Play Unified op school en Play Unified op de club.

Voor Play Unified op school houdt dit in dat jij scholen actief benaderd en werft voor deelname. Jij bent het aanspreekpunt voor de deelnemende scholen, jij maakt samen met hen een passende planning en je zorgt ervoor dat de scholen alle materialen hebben om hun leerlingen kennis te laten maken met Special Olympics en haar sporters. Tevens werf je en bereid je de sporters voor om gastlessen te geven op de scholen. 

Voor Play Unified op de club initieer en stimuleer jij Play Unified activiteiten. Jij bent de aanjager en het aanspreekpunt voor sportbonden en sportverenigingen om structureel Play Unified activiteiten te ontplooien op alle clubs in Nederland waar G-sporters sporten.  

Algemene taken

 • Projectplannen opstellen en beheren van tijd, geld, kwaliteit, informatie, organisatie etc.
 • Play Unified activiteiten organiseren in aanloop naar World Games en Nationale Spelen
 • Opstellen van inhoudelijke en financiële verslagen ten aanzien van de Play Unified programma’s
 • Verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van draaiboeken, concepten en teksten
 • Volgen van en inspelen op markttrends en ontwikkelingen en deze vertalen naar concrete (financierings-)mogelijkheden

Je ontvangt hiërarchische leiding van de directeur Special Olympics Nederland.

Jouw profiel

Wij zoeken een aanpakker, verkoper en teamspeler met…

 • HBO werk en denkniveau
 • Geïnteresseerd in en affiniteit met sport
 • Geïnteresseerd in en affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Ervaring in projectmanagement.
 • Gemiddeld en flexibel 28 uur per week beschikbaar. Bereidheid tot werken in weekenden en avonduren.

Periode

Januari t/m december 2023

Wij bieden

Een leuke, afwisselende functie voor 28 uur p.w. binnen een uitdagende en flexibele organisatie. Functiegroep 9 CAO Sport. Binnen de functie is er veel ruimte voor eigen creativiteit.

Interesse?!

Spreekt bovenstaande omschrijving je aan, deel je onze passie voor gehandicaptensport en voldoe je aan de genoemde criteria, dan maken wij graag kennis met jou. Stuur vóór 1 november 2022 je motivatie en CV naar Special Olympics Nederland t.a.v. Ragna Schapendonk.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past, stuur deze vacature dan door.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Ragna Schapendonk.

Vervolg

 • 1 november sluiting vacature
 • 4 november ontvang je bericht
 • 14 en 18 november sollicitatiegesprekken
 • 22 en 24 november 2e gespreksronde
 • 1 januari 2023 start functie