Play Unified in aanloop naar La Vuelta 2022

Afgelopen week kwamen kopvrouwen vanuit alle hoeken van de maatschappij samen om de start van La Vuelta in te luiden. Precies 100 dagen voor de officiële start van de Spaanse wielerkoers werd een etappe van 180 kilometer afgelegd door het peloton van vrouwenwielrennen. De uitdagende route bracht hen van Den Bosch naar Utrecht. De laatste kilometers van de etappe werd Play Unified verreden. Special Olympics sporters Lize en Marit reden samen met kopvrouwen uit de politiek, sport, cultuur en het bedrijfsleven van Nederland symbolisch op kop om zo het voorbeeld te geven voor vrouwelijk Nederland.

Lees meer

La Vuelta brengt sporters samen in Utrecht

Ruim 80 vrouwen, allen vanuit hun eigen kracht, met diverse achtergronden en redenen, accepteerden de uitdaging van Lize en Marit om samen de laatste 3,5 kilometer op kop te rijden van het vrouwenpeloton. Niet alleen om aandacht te vragen voor het vrouwenwielrennen, maar juist ook om inclusie in de sport onder de aandacht te brengen. Play Unified staat voor ontmoetingen tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking. Niet om van elkaar te winnen maar om van elkaar te leren en met elkaar in gesprek te gaan. En dat is precies wat er plaatsvond in Utrecht.

Ik vind het altijd heel spannend om door het centrum van de stad te fietsen. Vandaag waren we samen en was het helemaal niet spannend meer! – Lize Weerdenburg Special Olympics sporter en ambassadeur

Onder begeleiding van Torch Run Nederland werd de ‘Flame of Hope’ de laatste kilometers meegenomen. Halverwege breidde het peloton zich ook nog eens uit met 100 prominente wielrenners met in hun midden niemand minder dan Joop Zoetemelk die de rode La Vuelta trui meebracht. Op het Neude stond burgemeester Sharon Dijksma klaar om het volledige peloton welkom te heten en de vlam en trui in ontvangst te nemen.

Met een fietsbellenconcert als afsluiter van een fantastische middag vertrok iedereen met een glimlach naar huis. Alle betrokkenen, partners en organisatoren bedankt voor jullie inzet. Samen hebben we de sportwereld kleur gegeven.

Sporten is zo belangrijk voor iedereen. Het is prachtig dat vandaag vrouwen vanuit alle hoeken van de samenleving samen zijn gekomen om samen te sporten, het gesprek met elkaar aan te gaan en van elkaar te leren. Dat is precies waar Play Unified voor staat” – Directeur Special Olympics Nederland Ragna Schapendonk

Kijk op onze Facebookpagina voor alle foto’s: Special Olympics Nederland