Special Olympics Team NL is er klaar voor!

Afgelopen weekend zijn de eerste stappen gezet naar de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. De 56 sporters met een verstandelijke beperking van Special Olympics Team NL reizen volgend jaar juni af naar Berlijn, waar zij hun sportdroom tegemoet gaan. De sporters zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Lees meer

Special Olympics Team NL bestaat in totaal uit 86 personen; 56 sporters, 4 Unified Partners, 18 coaches en 8 stafleden. Tijdens het weekend in Baarn maakte iedereen kennis met elkaar en zijn de voorbereidingen op weg naar fantastische sportprestaties en levens veranderende ervaringen in Berlijn in gang gezet.

Delen van ervaringen

Sport commentator Henk-Jan Kerkhoff gaf een mediatraining aan de sporters van Team NL, zodat zij weten hoe ze met media-aandacht om moeten gaan. “Dit is de mooiste training die ik geef aan een nieuw Special Olympics Team NL. Sommige sporters zijn aan het begin nog erg verlegen, maar vaak laten ze in een klein uur al hele mooie stappen zien”, aldus Henk-Jank Kerkhoff. Als nieuwe ambassadeurs en vertegenwoordigers van Special Olympics Nederland kregen de sporters een korte introductie tot Athlete Leadership. Wat doet een ambassadeur eigenlijk?, werd gevraagd. Heel treffend werd de vraag door een door een andere sporter beantwoord: ‘Door te laten zien waar we goed in zijn en door onszelf te zijn!

Mediatraining van Henk-Jan

In de middag werden de sporters door sportinstructeur Thiro sportief uitgedaagd. “Het is een hele enthousiaste groep sporters. Ze gaan een uitdaging niet uit de weg en werken nu al mooi samen. Dat beloofd veel goeds richting Berlijn.”

Teambuilding tijdens de bootcamp

Tegen het einde van de middag kwam Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage langs om de sporters succes te wensen. Na zijn inspirerende verhaal over topsport en deelname aan de Olympische Spelen werd een waar vragenvuur op hem afgevuurd door de sporters. Met de trainingen en de tips van Jochem op zak, beginnen de sporters aan een intensief voorbereidingstraject op de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn.  

“Ik heb een ontzettend leuk weekend gehad en ik heb zoveel nieuwe vrienden erbij!”, aldus een enthousiaste sporter

Special Olympics World Games 2023

Van 17 t/m 25 juni 2023 vinden de Special Olympics World Games 2023 plaats in Berlijn. Duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen, nemen het tegen elkaar op in 26 zomersporten en 2 extra demonstratiesporten. De 56 sporters van Special Olympics Team NL zullen actief zijn in 12 takken van sport; atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, hockey, inline skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Benieuwd naar de foto’s van het kennismakingsweekend? Bekijk ze onze Facebook pagina.