Shorttrackers uit binnen- en buitenland stralen op het ijs

Afgelopen zondag was het tijd voor het Special Olympics Invitational Shorttrack Event. Het ijs van de Vechtsebanen in Utrecht was het (strijd) toneel voor deze unieke internationale wedstrijd. Met 68 deelnemers uit Hongkong, Noorwegen, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland en uiteraard Nederland werd het voor vele sporters een dag om niet snel te vergeten.

Lees meer

Internationale allure geeft prestatie extra glans

Tijdens de openingsceremonie presenteerde elk deelnemend land trots de vlag van het land en de Nederlandse deelnemers van de club. Na het openingswoord van Athlete Leaders Lotte en Sanne werd gezamenlijk de Eed uitgesproken. Gevolgd door het ontsteken van de ‘Flame of Hope’ onder begeleiding van Torch Run Nederland. Na alle formaliteiten was het tijd voor de wedstrijd. De sporters stonden te trappelen want schaatsen was tenslotte waarvoor zij naar Utrecht zijn gekomen.

Vrolijke gezichten veranderde al snel in een gefocuste blik. Op het ijs barste de strijd los en werden persoonlijke records verbroken. Deelname van de internationale sporters gaven de wedstrijden elan en werd er af en toe hard geknokt voor de medailles. De prestaties worden naast het ijs met elkaar gevierd, ongeacht van welke club of welk land je bent. Dat is het unieke karakter van Special Olympics evenementen.  

Internationaal startveld onder toeziend oog van Kees Konijn

Start Your Impossible

Met de steun van vele partners en event partners kan Special Olympics Nederland evenementen als dit Invitational Shorttrack Event blijven organiseren en krijgen sporters met een verstandelijke beperking de kans om hun leven te verrijken door sport. Sporten geeft je zelfvertrouwen, je maakt er vrienden en het vergroot je zelfredzaamheid. Vele Special Olympics sporters laten zien dat niets onmogelijk is. Dat sluit heel goed aan bij Toyota’s gedachte van ‘Start Your Impossible’; waarmee zij iedereen willen uitdagen zijn dromen te volgen. Want als je ergens echt voor gaat is alles mogelijk.

En dat is precies van de sporters op het ijs laten zien. Teleurstellingen van geannuleerde World Games worden weggepoetst met fantastische prestaties op het ijs. De uitdaging om schaatsen in maat 53 te vinden om te kunnen blijven schaatsen wordt aangegaan, overwonnen en met medailles bekroond. Dat lichamelijke uitdagingen het schaatsen niet in de weg hoeven te staan bewijst ook deelneemster Maartje Ellenkamp. Zij verscheen aan de start met een speciaal ontworpen frame voor het schaatsen. Deze, maar ook alle andere prestaties, zijn fantastisch en bewonderingswaardig.

Maartje in actie met haar frame

Onze dank gaat uit naar de organisatie van het evenement; Schaatsvereniging Utrecht (SVU en Schaats- en Inlineskate Vereniging Zeist (SIVZ). Het evenement was een groot succes en alle sporters keerden na een onvergetelijke dag moe en trots huiswaarts.  

Kijk voor foto’s van het evenement op onze Facebook pagina.

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen