40 Special Olympics sporters maken indrukwekkende entree in de Grolsch Veste

Univé supporter van sport creëert mooi podium voor G-sporters bij FC Twente.

Lees meer

Met gespannen koppies staan ze te trappelen van ongeduld om hun entree te maken op het heilige gras van de Grolsch Veste voorafgaand aan de Overijssels derby FC Twente – Go Ahead Eagels. De opkomst met Special Olympics vlaggen en een groot spandoek is weggelegd voor 40 Special Olympics sporters uit Twente. Zij zijn in volle voorbereiding voor hun Special Olympics Nationale Spelen Twente, die van 10 tot en met 12 juni gaat plaatsvinden in heel Twente. Geen toevallige samenkomst, want Univé, sponsor van FC Twente en hoofdsponsor van de Nationale Spelen wist deze twee topsportwerelden samen te brengen.

‘Ik vind dit zó gaaf!’

Voor Sanne Droste komt een droom uit. De Noord-Hollandse die in 2020 in Hengelo is komen wonen was altijd al fan van FC Twente: ‘en dat ik nu op het veld mag staan, vind ik zó gaaf.’ Sporten is gezond voor iedereen. Met of zonder handicap! Daarom is Univé supporter van sport en nu ook supporter van de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022.

Trots

“Onze focus op sporten en bewegen past perfect bij een partnerschap met Special Olympics Nationale Spelen”, vertelt Jan Thale Haandrikman, bestuurder bij Univé Oost. “Bij Univé vinden we vitaliteit, en daarmee sport en bewegen belangrijk voor ons allemaal. Jong, oud, met en zonder handicap. Als Supporter van Sport willen we iedereen de kans geven om te kunnen sporten en bewegen. Dat is voor mensen met een handicap namelijk minder vanzelfsprekend. Daarom zijn we ook 1% FairShare-partner van Fonds Gehandicaptensport.” legt de bestuurder uit. “Daarmee ondersteunen we diverse projecten waarbij we sporten en bewegen voor mensen met een handicap mogelijk maken. Dat we als coöperatie de gehandicaptensport, en nu de Special Olympics Nationale Spelen kunnen ondersteunen maakt ons trots”

Zie ze stralen!

Ook projectdirecteur van de Nationale Spelen Maaike Heethaar is trots op dit mooie een-tweetje met Univé supporter van sport. ‘Dankzij Univé kunnen we een indrukwekkend podium en applaus bieden voor onze G-sporters. Zie ze stralen! De energie die ze weer teruggeven aan ons allen maakt de wereld zoveel mooier en bewijst hun waardevolle talent.’

Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen, die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. De Special Olympics Nationale Spelen vinden in Twente plaats van 10 tot en met 12 juni 2022. Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten gaan meer dan 3.000 atleten en begeleiders afreizen naar Twente. In mei heeft de organisatie ook het ‘Special Olympics Invitational Field Hockey Tournament’ toegekend gekregen. Twaalf Europese landen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal hockeytoernooi in het Special Olympics dorp op de campus van Universiteit Twente.

Supporter van Sport

Met Supporter van Sport laat Univé zien wat er in het hart van de sportsamenleving gebeurt. Van topsport tot breedtesport, van verenigingen tot evenementen. Zo is Univé partner van meer dan 250 lokale, regionale en landelijke sportevenementen en -initiatieven en sponsort het honderden Nederlandse sportverenigingen. In 2020 zijn 65 sportverenigingen van een Univé Toolkit voorzien. Deze Toolkit bestaat uit materialen die sportverenigingen kunnen inzetten bij het hervatten van sportactiviteiten en helpt bij het organiseren van de noodzakelijke coronamaatregelen. Een van de vele voorbeelden om sporten voor iedereen mogelijk te maken.